Koning Charles is een dag na de uitvaart van zijn moeder koningin Elizabeth naar Schotland vertrokken. Samen met koningin-gemalin Camilla stapte hij dinsdagochtend op luchtmachtbasis Northolt bij Londen in een vliegtuig richting Aberdeen.

De Daily Mail publiceerde foto's van het vertrek.

Terug naar Schotland

Naar verwachting zal de koning naar Balmoral Castle gaan, waar de koningin eerder deze maand stierf. Charles heeft op het landgoed ook een eigen woning, Birkhall.

Periode van rouw

De periode van nationale rouw eindigde maandag aan het eind van de dag officieel. De leden van de koninklijke familie, het personeel en de vertegenwoordigers van het koninklijk huis blijven in rouw tot 26 september, zeven dagen na de begrafenis. Tot 27 september 08.00 uur in de ochtend (lokale tijd) blijft de vlag op de koninklijke gebouwen halfstok hangen.

Article continues after the ad

Angels

De Britse koninklijke familie heeft maandag op sociale media een tot nu toe onbekende foto van koningin Elizabeth II op de heide geplaatst. Bij de foto staat de tekst: 'May flights of Angels sing thee to thy rest - in liefdevolle herinnering aan Hare Majesteit De Koningin (1926-2022).' De quote werd eerder ook uitgesproken door koning Charles III, tijdens zijn eerste toespraak na het overlijden van zijn moeder. Het is een referentie aan het wereldberoemde toneelstuk Hamlet van de Britse schrijver William Shakespeare.

 

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.