Recent zijn er foto's van prinses Alexia (16), gehuld in schaarse kleding, naar buiten gebracht. Iets wat ongebruikelijk is, omdat de leden van de koninklijke familie beschermd worden door de mediacode. Vandaag reageert de Rijksvoorlichtingsdienst dan ook op het voorval. 

Mediacode

In de code staat verder geschreven dat mediabedrijven niet zomaar beelden van de Oranjes mogen publiceren zonder dat zij daarvan af weten. Als je je als mediabedrijf aan deze afspraken houdt, mag je twee keer per jaar langskomen tijdens het fotomoment van de koninklijke familie en heb je zelfs de kans om de royals kort te spreken. Breek je echter de code? Dan kun je dit moment wel vergeten. 

Waarschuwing 

De Rijksvoorlichtingsdienst liet bij vertrek van Alexia al een waarschuwing achter. 'De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren.'

RVD

Aan Shownieuws benadrukt het RVD telefonisch deze regel nog een keer. Het publiceren van deze foto dient geen publiek belang en dat het gaat om een privésituatie. Daarnaast wordt ook het feit dat dat Alexia nog minderjarig is aangehaald. Toch gaat er weinig gebeuren met de persoon die de foto's naar buiten heeft gebracht. De publicatie kan niet verboden worden, maar er wordt wel geadviseerd de foto niet te delen.

Article continues after the ad
Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.