Prins Bernhard jr. reageert niet openlijk op de verontwaardiging rond zijn pretvakantie naar Ibiza, en lijkt zijn negeren van de corona-etiquette weg te lachen. De vraag is of de Oranje-telg dat deze week nog steeds doet: zijn reputatie raakt intussen aardig bezoedeld door een andere zaak...

Al eerder werden openlijk vraagtekens gezet bij het zakelijke doen en laten van prins Bernhard jr. En opnieuw is het raak: eind vorig jaar bereikten Story documenten met daarin als hoofdrolspeler ene Roman Caresani, een ondernemer met wie Bernhard te maken heeft als eigenaar van het Circuitpark Zandvoort.

Onaantastbaar 

In hoeverre Bernhard junior tot in detail op de hoogte is van de gang van zaken rond Caresani is onzeker. Feit is dat Story inzage had in mailverkeer tussen Ed van Piggelen en Hans Hugenholtz uit september 2020. Daarin stelt Hugenholtz dat Bernhard dan al een jaar op de hoogte is van de onrust rond Caresani. Waar of niet, het is überhaupt de vraag of de prins zich iets van de zaak aantrekt, of dat hij zich ook ditmaal onaantastbaar waant, met zijn fortuin en machtige familie achter zich.

Coronaregels?

Zijn recente gedrag belooft wat dat betreft in elk geval weinig goeds! Zo trok hij zich in elk geval niets aan van de nu geldende normen en waarden rond de coronapandemie en vertrok hij de afgelopen kerstperiode doodleuk voor een ontspannen vakantie naar Ibiza. Een langdurig verblijf bovendien: terwijl het thuisonderwijs hier in Nederland al lang en breed weer begonnen was, bleek de pandjesprins – Story onthulde het – nog steeds met het complete gezin in het buitenland te vertoeven!

Article continues after the ad

Door: Matthijs Albers | Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.