Het nieuwe huis van prins Harry en hertogin Meghan is gerenoveerd. De werkzaamheden werden betaald met belastinggeld en kostten ongeveer 2,7 miljoen euro, dat heeft Buckingham Palace dinsdag bekendgemaakt. De prins en de hertogin zouden zelf de inrichting van 'Frogmore Cottage' hebben betaald.

 

Article continues after the ad

De renovatie duurde zes maanden en omvatte nieuwe verwarmingssystemen, vervanging van defecte plafondbalken en vloerbalken, nieuwe elektrische bedrading en gas- en waterleidingen. Britse media melden dat er ook een luxe keuken en een yogastudio aan het huis zijn toegevoegd. 

67 miljoen pond 

Belastingbetalers betaalden afgelopen jaar 67 miljoen pond aan de royals, een stijging van bijna 20 miljoen pond ten opzichte van het voorgaande jaar. Veel van dit geld werd gebruikt om Buckingham Palace in Londen en koninklijke eigendommen te onderhouden. 

De Frogmore Cottage, waar prins Harry en Meghan hun intrek gaan nemen, werd rond 1690 gebouwd. In 1790 werd het door koningin Charlotte gemoderniseerd als buitenkasteel. De woning is vernoemd naar de kikkers die ooit in het moerassige gebied leefden. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP