Meghan en Harry maakten gisteren bekend een stapje terug te doen uit het Britse koningshuis. Dat deze aankondiging zonder overleg is gegaan, zou queen Elizabeth woedend hebben gemaakt. Dat melden verschillende media uit het Verenigd Koninkrijk.

De 'Megxit' - zoals de exit van Meghan en Harry nu ook al genoemd wordt - zou namelijk voor veel familieleden geheel onverwachts zijn geweest. Een bron van het koningshuis meldt aan The Sun: 'Ze hebben het protocol verbroken door uit hun rollen te stappen zonder andere royals daarover te raadplegen. Prins Charles en prins William zijn ziedend van woede, dit is een oorlogsverklaring tegenover de familie.' En queen Elizabeth? Die is volgens deze insider 'diep bedroefd'.

Article continues after the ad

Woedend

Het stel spande een rechtszaak aan tegen The Daily Mirror en het is dus ook niet gek dat deze krant geen goed woord te melden heeft over hun beslissing. Ze koppen: 'Ze hebben het de Queen niet eens verteld.' Ook zij laten een insinder aan het woord die stelt dat het een 'compleet gebrek aan respect toont voor de instelling.' Volgens de Daily Mail zou Elizabeth 'woedend' zijn na dit besluit. 

Kwetsen

De BBC meldt dat de leden van het Britse koningshuis zich vooral gekwetst voelen door dit plotselinge vertrek. En dat niet alleen: het wordt volgens analisten een 'logistieke nachtmerrie' om te verhuizen naar Amerika of Canada. 'Er moet nog heel veel gebeuren om die verhuis te regelen. En de onderhandelingen daarover staan nog in een heel vroege fase.'

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.