Camilla Parker Bowles, de vrouw van prins Charles, is niet bepaald de meest geliefde royal van Engeland. Daar denkt haar schoonmoeder, Queen Elizabeth, hetzelfde over. Journalist Tom Bower beschrijft in zijn nieuwe boek hoe de Queen écht over Camilla denkt.

'Zondige vrouw'

De rivale van prinses Diana werd jarenlang uitgekotst door het Britse volk, en helaas kan ze ook niet op steun rekenen binnen de koninklijke familie. Camilla valt ook niet in de smaak bij Queen Elizabeth. De Britse koningin kan haar schoondochter vanaf het begin van de relatie niet uitstaan. De gemoederen liepen op een gegeven moment zo hoog op, dat prins Charles haar aansprak op haar gedrag. De Queen, die meerdere martini's op had, nam geen blad voor de mond. Ze zou zijn affaire met 'die zondige vrouw' nooit goedkeuren.

Gekwetst

Maar wat Camilla écht gekwetst heeft, is dat de Queen geen woord met haar heeft gewisseld op haar eigen bruiloft. Elizabeth was met tegenzin aanwezig op de bruiloft en weigerde met de bruid te spreken. Bovendien nodigde de koningin haar schoondochter jarenlang niet uit voor ceremonies en officiële diners.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina

Beeld: ANP