De ontmoeting tussen Angelina Jolie en koningin Elizabeth in 2014 heeft diepe indruk gemaakt op de Amerikaanse actrice. De boodschap van de Britse vorstin over het milieu probeert Jolie over te brengen op haar kinderen, zo is te zien in de documentaire The Queen's Green Planet.

Bijzondere ontmoeting

In de Britse tv-special reist ze met haar zes kinderen af naar Namibië. "Om hier te komen en aan de kinderen uit te kunnen leggen waarom het belangrijk is om bomen te planten. Dat is de belangrijkste boodschap die ik ze kan meegeven en dat is iets dat ze geleerd hebben van koningin Elizabeth", aldus Jolie. In 2014 ontmoette Jolie de Britse vorstin, toen de Amerikaanse actrice op Buckingham Palace werd benoemd tot Honorary Dame. Ze kreeg deze titel voor haar inspanningen voor het buitenlands beleid van het Verenigd Koninkrijk en inspanningen om een einde te maken aan seksueel geweld in oorlogsgebieden.

Lieve vrouw

"Ik probeerde tijdens de reis aan de kinderen uit te leggen dat de koningin een hele lieve vrouw is die echt geeft om alle mensen op de wereld en dat ze de toekomst erg belangrijk vindt. Ze wil graag dat haar kleinkinderen, maar ook de kleinkinderen van een ander op kunnen groeien in een wereld waarin ze kunnen genieten van natuur en andere culturen. Daar ben ik het helemaal mee eens", legt Jolie uit in de documentaire.

Milieuproject

De documentaire gaat voornamelijk over het milieuproject The Queen's Canopy, dat is gelanceerd om Gemenebestlanden te verenigen op het gebied van natuurbeheer. Naast Jolie komen ook de prinsen Harry en William aan bod in de film en is Elizabeth ook zelf te zien als ze de bekende Britse bioloog en tv-maker David Attenborough een rondleiding door de tuin van Buckingham Palace geeft.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld & tekst: ANP

Donderdagochtend heeft er zich een drama afgespeeld in Oss. Een bakfiets met kinderen is aangereden door een trein. Vier kinderen zijn hierbij om het leven gekomen.

Tijdens een bezoek aan Drachten heeft Maxima gereageerd op het drama. Ze betuigt medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk. “Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss”, aldus de koningin. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. “We hebben geen woorden.”

Ook Rutte heeft gereageerd: 'Diep geraakt door het ontzettend verdrietige nieuws uit Oss waar vier jonge kinderen om het leven zijn gekomen bij een afschuwelijk ongeluk. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies' schrijft hij op Twitter.

 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: LINDAnieuws.nl | Beeld: ANP

Meghan Markle heeft haar passie voor eten en koken ingezet voor het goede doel. Samen met het goede doel Hubb Community Kitchen maakt ze een kookboek waarmee geld wordt opgehaald voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar. 

Het boek Together: Our Community Kitchen is gemaakt in samenwerking met het goede doel Hubb Community Kitchen. Meghan is al sinds begin het van dit jaar verbonden aan dit goede doel. Ze kwam erachter dat de keuken maar twee dagen per week open was, omdat er niet genoeg geld was om deze dagelijks draaiende te houden. 

Liefde

Veel overlevenden van de brand in Londen vorig jaar, wonen nog in hotels waar geen gelegenheid is om te koken. Daarvoor werd de ‘Hubb Community Kitchen’ opgericht. ‘Hubb’ betekent ‘liefde’ in het Arabisch en is een plaats waar de slachtoffers samen en voor elkaar koken. In het kookboek komen vijftig recepten te staan, waaronder drie van Meghan zelf. Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe boek, zal Meghan samen met een paar vrouwen van het goede doel een paar recepten uit het boek bereiden in Kensington Palace. Het boek is vanaf 28 september te verkrijgen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Vogue | Beeld: Getty images