Na een jaar als nooit tevoren moest in 2021 het leven weer 'normaal' worden. Helaas komt de wereld corona minder vlot te boven dan gehoopt en zijn we anno nu nog steeds niet van alle maatregelen en restricties af. Nu Prinsjesdag voor de deur staat, rijst de vraag hoe er invulling aan het evenement gegeven zal worden. Kan er weer gezwaaid worden naar koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens de traditionele balkonscène?

Helaas, ook dit jaar schittert het koninklijk paar niet op het balkon van Paleis Noordeinde, zo maakt het koninklijk huis maandag bekend. Vorig jaar verscheen het koningspaar ook al niet op het bekende paleisbalkon om het toegestroomde publiek toe te zwaaien. Dat was voor het eerst in 46 jaar.

Article continues after the ad

 

Ook geen koets

Eerder werd al aangekondigd dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook dit jaar niet met een koets door Den Haag rijden. Vanwege de coronamaatregelen gaan de feestelijkheden niet door.

Net als vorig jaar houdt de koning de troonrede niet in de Ridderzaal, maar in de Grote of Sint-Jacobskerk. Er zijn zo'n 250 mensen welkom. Ook is het militair ceremonieel dit jaar 'sterk beperkt'.

 

Glazen koets

Het koningspaar zou dit jaar sowieso niet in de Gouden Koets gezeten hebben. Die is tegenwoordig, na een renovatie, in het Amsterdams Museum te aanschouwen voor publiek. Willem-Alexander en Máxima zouden, mocht de rijtoer wel doorgaan, in de Glazen Koets gezeten hebben.

 

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.