Prinsjesdag is in volle gang. Deze dag staat ook wel bekend als de Hoedjesparade, met de meeste ogen gericht op koningin Máxima. 

Article continues after the ad

Sober gekleed

De koning en koningin zijn begonnen aan hun rijtocht in de Glazen Koets naar de Ridderzaal. De kledingkeuze van Willem-Alexander en Máxima is opvallend sober. De koning gaat voor een grijs pak met blauwe overjas, Máxima draagt een grijze lange jurk van het Belgische modehuis Natan. Uiteraard mét bijpassend hoedje. Prins Constantijn en prinses Laurentien zijn ook aanwezig. De prinses is eveneens in een lange grijze jurk gekleed. 

Gemoedelijke sfeer

In de binnenstad van Den Haag is het al aardig druk met mensen die komen kijken naar de koninklijke stoet, die aan het begin van de middag van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof gaat. Duizenden hebben een plekje gevonden langs de route die de Glazen Koets met koning Willem-Alexander en koningin Máxima rijdt. In de stad heerst een gemoedelijke sfeer. Wel is er veel politie op de been. Op strategische plaatsen zijn stevige hekken neergezet als extra bescherming en het publiek heeft het verzoek gekregen geen grote tassen of rugzakken mee te nemen.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP 
(ANP)