Ruim een jaar geleden pleegde Ari Behn, de ex-man van de Noorse prinses Märtha Louise, zelfmoord. Nog altijd kampen zij en haar drie dochters met een immens verdriet. Vooral Märtha Louise’s oudste dochter Maud kan het verlies maar moeilijk verwerken.

Ondanks dat Märtha Louise en Ari Behn in 2017 scheidden en zij alweer een nieuwe liefde had, brachten zij altijd de feestdagen met hun drie dochters door. In 2019, in aanloop naar kerst, zei Ari zich daar weer op te verheugen. Maar vlak voordat het samenzijn aanbrak, beroofde Ari zichzelf thuis in Lommedalen van het leven. Een loodzware tijd brak aan, waarin Märtha Louise zelfs haar relatie met Durek Verrett on hold zette, om er voor haar dochters Maud (17), Leah (15) en Emma (13) te zijn. ‘Dat ze opgroeien zonder vader is gewoon hartverscheurend. Tegelijkertijd zijn er veel goede herinneringen om op terug te kijken.’ Drie maanden geleden werd haar oudste dochter onderscheiden als de ‘moedigste vrouw van Noorwegen’ vanwege de ontroerende en bijzondere toespraak die ze had gehouden tijdens de uitvaart van haar vader.

Article continues after the ad

Therapie

Toch blijkt Maud nu zelf ook hulp in de vorm van therapie te hebben ingeschakeld. ‘Het is moeilijk om de dood van papa te verwerken. De steun van de psycholoog en de zorggroep helpt mij hierbij.’ Märtha Louise, die zich ongetwijfeld zorgen om Maud maakt, noemt haar meisje ook ‘heel dapper’. ‘In de donkerste tijd van haar leven probeert ze anderen toch liefde en troost te geven. Ze blijft zich inzetten voor een liefdevollere wereld, die ruimte biedt om over geestelijke gezondheid te praten en dit te normaliseren. Ik ben er trots op dat ik haar moeder ben.’

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 01 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.