Prinses Margriet heeft vandaag tien kilometer geschaatst in schaatsstadion Thialf in Heerenveen voor het goede doel. Ze reed voor De Hollandse 100 om zo geld op te halen voor Lymph&Co, een organisatie die onderzoek naar lymfeklierkanker steunt.

De 75-jarige prinses reed de afstand samen met leeftijdsgenoten Sonia, Heleen en Henriëtte. Samen vormden zij de 'Grannies' en haalden meer dan tienduizend euro op, waaronder een deel van het verjaardagscadeau voor Margriet. 

Familie

Normaal gesproken wordt Margriet tijdens De Hollandse 100 vergezeld door haar kleinkinderen, maar die deden dit keer niet mee. De rest van de familie was ook actief bezig. Prinses Annette en prins Bernhard sprongen op de fiets en prins Maurits stond ook op het ijs, maar maakte tijdens zijn rit een lelijke smak. Tot slot nam prins Pieter-Christiaan de stepfiets, of zogenaamde ElliptiGo.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: ANP

Vindt niet iedereen het even leuk als de jaren gaan tellen, prinses Laurentien zegt het juist heerlijk te vinden. ‘Omdat ik het gevoel heb dat ik 
nu midden in het leven sta,’ vertelt ze in een 
interview. ‘De jas begint goed te zitten.’

De leeftijd speelt Laurentien dan ook niet echt parten. Ze zegt er juist allerlei voordelen uit te halen. ‘It only gets better! Dat zegt natuurlijk iedereen, maar voor mij voelt het echt zo. Ik vond het ook heel cool om vijftig te worden. Misschien omdat het iets ongelofelijks had, zo van: de laatste keer dat ik mijn ogen dichtdeed, was ik volgens mij nog maar twintig. Maar ook omdat ik het gevoel heb dat ik nu midden in het leven sta. De jas begint goed te zitten. In de oren van mijn kinderen klinkt vijftig al best een beetje oud, maar in mijn beleving is het vooral tijdlóós. Ik werk veel met tieners, twintigers, maar ook met ouderen en merk dat ik me met die verschillende groepen heel gemakkelijk kan verbinden. Je zweeft overal een beetje tussenin en dat is heerlijk.’ En: ‘Ik merk dat ik steeds beter kan loslaten, dingen luchtiger opneem. Ik ben lichter geworden, voor mezelf en voor mijn omgeving.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Waar de gehele koninklijke familie hier in ons kikkerlandje op pad gaat met Koningsdag, is dat in België wel even anders. Deze nationale feestdag is een stuk ingetogener en het koningspaar blijft daar zelfs uít beeld. 

Maar dit jaar is er een uitzondering gemaakt. Hoewel ze nog steeds niet de straat op zijn gegaan, zijn er wel nieuwe officiële foto's vrijgegeven van koning Filip en koningin Mathilde. Het zijn prachtige portretten geworden waarop ze zeer statig poseren voor de camera.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Libelle | Beeld: ANP