Prinses Margriet Invictus Games

Prinses Margriet is benoemd tot erevoorzitter van de Invictus Games Den Haag 2020. Op 9 mei woont ze de kick-off van het evenement bij, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Ongeslagen

De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor militairen en veteranen die lichamelijk en psychisch gewond zijn geraakt in de uitoefening van hun taken. In het Latijns betekent Invictus 'ongeslagen'. Het staat in dit geval voor doorzettingsvermogen van de gewonde militairen en veteranen.

Elk evenement doen zo'n vijfhonderd deelnemers uit verschillende landen mee. Op deze dag vinden er verschillende sportonderdelen plaats, zoals atletiek, wielrennen, handboogschieten, rolstoeltennis en rolstoelbasketbal.

Prins Harry

Het jaarlijks terugkerende evenement is in 2014 in het leven geroepen door de Britse prins Harry, zelf Afghanistan-veteraan, om door middel van sport herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en meer begrip en respect te kweken voor gewond geraakte militairen en veteranen.

Article continues after the ad

Rondleiding

Tijdens de aftrap krijgt prinses Margriet een rondleiding door het Haagse Zuiderpark en een demonstratie van verschillende ‘Invictus’-sporten. De prinses spreekt ook met een aantal sporters van het Nederlandse team.

De Invictus Games zijn volgend jaar in Den Haag van 9 tot 16 mei.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP