Een tijdje geleden werd er gefluisterd over een echtscheiding, maar dat gerucht is nu de wereld uit. Prinses Madeleine van Zweden is in verwachting van haar derde kindje. 

Derde kind

 

"Prinses Madeleine en Christopher O'Neill maken met grote blijdschap bekend dat zij hun derde kind verwachten. De prinses voelt zich goed en de geboorte zal naar verwachting in maart 2018 zijn", luidt de officiële persverklaring van het Zweedse koningshuis. De prinses kondigt haar zwangerschap ook aan via Facebook: "Chris en ik zijn heel blij om bekend te kunnen maken dat ik in verwachting ben. We verheugen ons erop straks met zijn vijven te zijn." Madeleine en Chris hebben al twee kinderen, Leonore en Nicolas.

Huwelijksproblemen

Het nieuws van de zwangerschap is opvallend, omdat het huwelijk in zwaar weer leek te zitten. Madeleine zou niet gelukkig zijn met Chris. Toch deed ze er alles aan om het tegendeel te bewijzen en het slechte imago van haar echtgenoot op te krikken. Het Zweedse koningshuis vindt de Amerikaanse Chris niet erg sympathiek en geen goede partij voor hun prinses. De eerste weerstand tegen hem ontstond toen hij een koninklijke titel afsloeg omdat hij daarvoor Zweeds staatsburger moesten worden en zijn baan in de financiële sector moest opgeven.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde