Na het overlijden van prins Friso zou Mabel (48) volgens aanhoudende geruchten een maatje hebben gevonden in miljonair Arpad Busson (54), die net als de prinses in Londen woont. Maar die hechte band zou nu bekoeld zijn, aldus insiders. Wat is er gebeurd?

Lees ook: Bijzondere dag voor prinses Mabel en Beatrix

Verliefd?

Oranjekenners kunnen zich voorstellen dat prinses Mabel een nieuwe relatie zou hebben. 'Mabel is een intelligente, mooie en levenslustige vrouw. Na al het verdriet dat zij heeft moeten doorstaan verdient ze een nieuwe partner', aldus historicus Jan Kikkert. En dat leek inderdaad zo te zijn toen niemand minder dan koningin Máxima in 2015 Mabel voorstelde aan de Fransman Arpad tijdens een gemaskerd bal in Venetië. 

Innig contact

Arpad was eerder getrouwd met topmodel Elle McPherson en zei bijna ja tegen actrice Uma Thurman, waarna hij bij Mabel een troostende schouder zou hebben gevonden. De twee hadden volgens het Duitse Gala innig contact en ze zou 'in de ban zijn' van de miljonair. Zelf probeert Mabel haar leven na het ski-ongeluk van Friso weer op de rit te krijgen. 'Heel langzaam merk ik dat de dagen afnemen waarin het verdriet overweldigend is. Er zijn weer kleine geluksmomenten.'

Kinderen

De geluksmomenten werden Mabel echter vooral bezorgd door dochters Luana en Zaria. Hun welvaren is alles waard. En Arpad? Die zou volgens buitenlandse media niet meer kunnen rekenen op de steun van Mabel. Maar zolang Mabel en Arpad zelf niet op de geruchten reageren, weet je niet wat wel en niet waar is...

 

Lees het hele verhaal nu in Story. Bestel de editie hier.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde