Prinses Irene heeft onlangs een skiongeluk gehad. De zus van prinses Beatrix bezeerde daarbij haar knie, vertelde ze woensdag in het radioprogramma Kunststof op Radio 1. Volgens de prinses ‘ging het even helemaal mis’ toen ze iemand te hulp wilde schieten.

“Er kwam een ski de helling af, helemaal alleen. Een eenzame ski, die gaat dan heel hard. Dat is een killer, dat kan een mens echt doden”, aldus Irene. “Ik dacht ik moet die ski stoppen en ging er dwars op skiën en die ski gooide mij de lucht in.” “Ik hoorde krak-krak en ik zag mijn knie in een hoek die niet kan”, vervolgt de prinses. “Toen dacht ik: dit is mis.” Irene vertelde niet wat ze precies had opgelopen maar volgens haar kwam ze er nog genadig van af. Inmiddels is ze weer van haar kwetsuur hersteld.

Eerder kreeg de prins nog een sanctie opgelegd waarbij hij 15% moest inleveren van zijn toelage. Dit omdat hij zonder toestemming van de regering in militair uniform de viering van de negentigste verjaardag van het Chinees leger bijwoonde. Maar bij de nieuwe begroting van het Belgische koningshuis voor volgend jaar, lijkt van deze maatregel níks meer over.

In 2019 zal de prins maar liefst 320.000 euro krijgen. Als je dat vergelijkt met 2018, is dat wel 6000 euro meer. Een rare beslissing, maar de sanctie zal Laurent uiteindelijk tóch wel gaan voelen. 'Deze sanctie zal op een administratieve manier doorgevoerd worden en hoeft dus niet opgenomen te worden in de begroting', vertelt hoofd van de staf Geert Schelstraete. 'Alles wat op 31 december niet wordt uitbetaald, zal automatisch terugkeren naar de schatkist. Er is daarbij geen uitstel mogelijk.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Telegraaf, HLN | Beeld: Hollandse Hoogte

Het bezoek van prins Harry en zijn vrouw Meghan is in volle gang. Op de tweede dag werden ze verwelkomd door een groep schoolkinderen, maar er was één kleuter die toch echt de show stal…

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Show | Beeld: ANP