Een maatregel rondom Irene heeft voor een kleine rel gezorgd in het Utrechtse Doorn. Waarom? Omdat de inwoners niet meer over een voetpad mogen dat achter de villa van de prinses ligt.

En het gaat hierbij niet om zomaar een doorgang: het is het Maarnse voetpad, een populair en tevens ook historisch wandelpad. Inwoners zagen tot hun schrik dat nu ineens een bord met daarop 'Verboden toegang' voor het pad prijkt. 

Article continues after the ad

Boos

En dat maakt dat ze best boos zijn. Het besluit heeft volgens de burgemeester van Doorn, Frits Naaf, alles te maken met de veiligheid van de prinses. 'En daar heb ik een bepaalde verantwoordelijkheid voor', verklaart hij aan het AD.

Twijfel

Maar bij veel bewoners van het dorp is er twijfel of dit wel degelijk het geval is. Zij denken dat Irene meer macht heeft dan een ander, doordat al een keer eerder is geprobeerd het voetpad af te sluiten, maar daar destijds geen toestemming voor is gegeven. Een bewoner laat weten: 'De gemiddelde persoon krijgt dit niet voor elkaar. Aan de andere kant snap ik ook wel dat ze dit uit veiligheidsoverwegingen wil.' 

Openbaar

De hoop is dan ook weer dat het pad gewoon weer openbaar wordt, waarvoor een van de bewoners ook al een verzoek voor heeft ingediend. 'We gunnen de prinses haar rust, maar misschien was het beter geweest een ander huis te kopen.'

Bron: Libelle | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.