In oktober trouwt prinses Eugenie (28), dochter van de Britse prins Andrew en Sarah Ferguson, met haar grote liefde Jack Brooksbank (31). De bruiloft belooft een enorme happening te worden. Volgens intimi alleen maar om Meghan Markle naar de kroon te steken...

De Britse kranten brachten het als groot nieuws: op de bruiloft van prinses Eugenie en Jack Brooksbank op 12 oktober zal het dochtertje van popster Robbie Williams, de vijfjarige Teddy, bruidsmeisje zijn. Uiteraard zullen Robbie en zijn echtgenote Ayda Field als gasten aantreden. Ook prinses Charlotte, dochter van prins William en hertogin Kate, en Maud Windsor, dochter van lord Freddie Windsor en actrice Sophie Winkleman, zijn bruidsmeisjes. Onder de bruidsjonkers bevindt zich prins George, het zoontje van William en Kate. Er komt ongetwijfeld nog meer ‘opzienbarend’ nieuws naar buiten over de bruiloft van Eugenie, waardoor de verwachtingen hooggespannen worden.

Overtreffen

Intimi beweren dat Eugenie daar ook alles aan doet. Háár huwelijksdag zou die van prins Harry en Meghan Markle op alle fronten moeten overtreffen. Wat daarbij helpt is dat de locatie dezelfde is: de St. George’s Chapel van Windsor Castle. Zo is de vergelijking met Meghans bruiloft nóg gemakkelijker te maken... Eugenie liet het destijds niet merken – ‘Niets kan ons geluk overschaduwen’ – maar ze zou ‘not amused’ zijn geweest toen ze na haar verloving te horen kreeg dat haar geplande trouwdatum in september niet goed uitkwam. Bijna de hele koninklijke familie had voor die dag al andere verplichtingen. Maar de voornaamste reden dat ze haar bruiloft moest uitstellen, was dat Harry en Meghan dan midden in de toer-door-het-land zaten die na hún huwelijksdag in mei was gepland. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 30 ligt nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

 

De tientallen miljoenen kostende verbouwing van paleis Huis ten Bosch loopt ten einde. Binnen twee weken strijken Willem-Alexander en zijn gezin daar neer. Bekijk in Story de laatste foto’s voor hun verhuizing, waarop duidelijk te zien is dat het rijksmonument een onneembare vesting wordt...

Scheuren in muren en plafonds, kapotte daken en gevels, waterschade, asbest, houtworm, zilvervisjes, roest, ongeaarde stopcontacten: de gebrekenlijst op paleis Huis ten Bosch was lang nadat prinses Beatrix het pand had verlaten. Het paleis diende gereed gemaakt te worden voor koning Willem-Alexander en zijn gezin; een ingrijpende verbouwing en renovatie. Daarmee waren 40 maanden en meer dan 63 miljoen euro gemoeid. Maar de enorme klus is bijna klaar en het koninklijk gezin kan zich opmaken voor de verhuizing van Villa Eikenhorst naar de Wassenaarse vleugel van Huis ten Bosch. Nog voor oud en nieuw zal het gezin neerstrijken in het paleisgedeelte waar Beatrix van 1981 tot begin 2014 eerst met haar gezin en later alleen woonde. Het privégedeelte zal voor de koning onherkenbaar zijn; waar ooit ‘kleine hokkerige kamers’ waren en weinig daglicht, is rigoureus gemoder-niseerd. Ook aan de eisen en voorkeuren van het koninklijk gezin is voldaan: er zijn onder meer een spa en een kapsalon gebouwd. De fitnesszaal bevindt zich in een pand bij de tennisbaan en het zwembad, waar ooit een schuilkelder van 34x22 meter is aangelegd.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Met drie kids hebben prins William en zijn vrouw Kate Middleton een prachtig gezin. Zo blijkt maar weer uit een gloednieuw kiekje dat Kensington Palace zojuist heeft vrijgegeven.

Op de foto is te zien hoe de kleine George (5) en Charlotte (3) op een boomstam zijn geklommen, en hun ouders ernaast zitten. De jongste van het stel, prins Louis (7 maanden), houdt Kate in haar armen.

Kerstkaart

Het koninklijke gezin is op de kiek gezet door fotograaf Matt Porteous. De foto is genomen in Anmer Hall – een landgoed dat William en Kate als huwelijkscadeau hebben gekregen van koningin Elizabeth – en zal gebruikt worden voor de koninklijke kerstkaart van dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP, Instagram