De Britse prinses Eugenie is woensdag eenmalig te zien in het programma Sky Arts van de Britse tv-zender Sky. De dochter van prins Andrew en Sarah Fergusson geeft in de aflevering haar kijk op de schilderijen van Buckingham Palace, die momenteel tentoongesteld worden voor publiek.

De 31-jarige royal geeft op haar eigen Instagram-account alvast een voorproefje van de aflevering. Daarin praat ze met presentatrice Kate Bryan onder meer over haar eigen kunstenaarsambities. 'Als kind wilde ik kunstenaar worden, maar mijn kunstenaarschap bleef bij cadeaus van papier-maché voor mijn ouders die ze met verjaardagen of kerst kregen.'

Studie kunstgeschiedenis

Ook vertelt Eugenie dat ze tijdens haar studie kunstgeschiedenis les kreeg over de schilderijen die in het paleis van haar grootmoeder Elizabeth te zien zijn. 'Ik heb op mijn zestiende een schilderij uit de Royal Collection op school bestudeerd.'

Tentoonstelling

De tentoonstelling waarover de uitzending van Sky Arts gaat, heet Masterpieces from Buckingham Palace. Deze tentoonstelling is nog te zien tot 13 februari.

Article continues after the ad

Eerste kindje

In februari werden de 31-jarige prinses en haar man Jack ouders van zoontje August Philip Hawke Brooksbank. August is na zijn moeder elfde in lijn van Britse troonopvolging. Het jongetje heeft geen koninklijke titel, maar kon wel de titel van eerste kleinkind van prins Andrew en Sarah Ferguson op zijn naam zetten.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.