Prinses Diana zou vandaag 60 jaar zijn geworden. De herinnering aan de prinses van Wales is na al die tijd echter nog springlevend. Velen van ons hebben tal van mooie Diana-momenten nog altijd op ons netvlies.

1 De bruiloft

In 1981 zagen 750 miljoen mensen wereldwijd hoe prins Charles trouwde met de prachtige lady Diana Spencer, die er oogverblindend uitzag in haar ivoorkleurige taftzijden jurk, die een sleep van meer dan zeven meter had. Het is nauwelijks voor te stellen dat Diana jaren later haar huwelijksdag, die er op alle fronten sprookjesachtig uitzag, de ‘ergste dag van haar leven’ noemde.

2 De verloving

In februari 1981 werd de verloving tussen prins Charles en Diana bekendgemaakt. Diana, die toen pas 19 jaar oud was, was tijdens de aankondiging verlegen en zichtbaar verliefd. Toen een verslaggever aan de prins vroeg of hij verliefd was en hij nonchalant antwoordde: ‘Ik denk het. Wat liefde ook betekent...’ had Diana dat misschien als teken aan de wand moeten zien.

3 Het dansje met John Travolta

Diana was pas écht een sprookjesprinses toen ze in 1985 tijdens een bal op het Witte Huis ten dans werd gevraagd door John Travolta en minutenlang in haar nachtblauwe japon met hem over de dansvloer zwierde. Later werd bekend dat het onvergetelijke moment zorgvuldig in scène was gezet door de gastheer, president Ronald Reagan.

Article continues after the ad

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story Editie 32. Lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.