Het is inmiddels duidelijk dat het huwelijk van prins Charles en prinses Diana niet over rozen ging. De prinses moest haar man delen met Camilla Parker Bowles. Op een tape is te horen hoe Diana de minnares van Charles confronteerde. 

Article continues after the ad

Confrontatie

Twintig jaar na de dood van prinses Diana wordt er nog steeds vuile was over haar leven buiten gehangen. Vanavond zendt National Geographic de documentaire In Her Own Words met nooit eerder vertoonde beelden uit. Er is onder andere te horen hoe Diana de confrontatie met Camilla aan ging over de verhouding.

Tape

De prinses sprak destijds nooit in het openbaar over de affaire van Charles. Daarom is het extra bijzonder dat we haar nu zelf aan het woord horen over een heftig gesprek dat ze met Camilla voerde. "Ik zei, 'Camilla, ik wil dat je weet dat ik doorheb wat er aan de hand is'", zegt ze op de tape. In de onderstaande video hoor je hoe de confrontatie, volgens Diana, precies verliep.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP