Het huwelijk tussen wijlen prinses Diana en haar prins Charles was een drama, dat is geen geheim. Toch doen de onthullingen die Sally Bedell Smith doet in een nieuwe biografie over de prins veel stof opwaaien...

 

Lees ook: Nieuwe biografie onthult schokkende details over huwelijk Charles en Diana

 

Pesten

De prinses voelde zich eenzaam in het huwelijk van drie personen - Charles was nog altijd gek op ex Camilla - en deed verschillende pogingen om zijn aandacht te trekken. Ze zou zo wanhopig zijn dat ze begon met pesten en treiteren door hem onder meer op zijn hoofd te slaan tijdens het avondgebed voor het slapengaan. Het lukte de prins uiteindelijk om haar in therapie te krijgen, maar daar stopte ze vrij snel mee.

 

Niet te redden

Zijn huwelijk wist hij met de therapie niet te redden en de vraag was hoe gek hij echt op Diana was. Niet voor niets keerde hij terug in de armen van Camilla na de breuk met Diana. Bovendien was zij hem ook niet trouw en begon ze een relatie met Dodi Al-Fayed. Daar kon ze echter maar kort van genieten: bijna 20 jaar geleden vond het ongeluk plaats in Parijs waar tot op de dag van vandaag nog steeds over gesproken wordt.

 

Lees het hele verhaal nu in Story.

Beeld: ANP

De relatie tussen Meghan en haar vader Thomas Markle zou de laatste tijd allesbehalve goed zijn. Toch weerhoudt dit er Meghan niet van om weer contact te willen met haar vader. Maar ze stelt wel één eis aan een mogelijke verzoening. 

Volgens een bron aan Daily Mail zou Meghan alleen contact willen als hij ophoudt met negatieve verhalen te verspreiden aan de media. Ze heeft dan ook liever dat Thomas rechtstreeks naar haar een bericht stuurt, dan indirect in alle bladen.

Wel contact

Ook zou het niet helemaal waar zijn dat het onmogelijk is voor Thomas om contact op te nemen met zijn dochter. 'Hij weet dat haar moeder Doria regelmatig contact met haar heeft en hij weet hoe hij Doria moet bereiken.' Daarnaast is het gebrek aan respect een doorn in het oog van de hertogin. 'Thomas praat meer met de pers dan dat hij direct contact zoekt met zijn dochter.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Grazia | Beeld: Hollandse Hoogte

Als prins Charles na al die jaren ‘wachten’ eindelijk koning van zijn land wordt, dan mag hij gelijk creatief aan de slag. Want hij mag de naam kiezen die hij wil.

Door: Tessa Heinhuis (Libelle)

Ofwel: hij hoeft helemaal geen Charles te blijven heten. Hij kan ook voor een van zijn andere namen Philip, Arthur of George kiezen. Dit zijn de doopnamen van Charles.

Mijn naam is George

Zo kozen koningen in het verleden ook weleens voor een andere naam als ze werden gekroond. Een vroegere Albert wilde namelijk door het leven gaan als koning Edward VII. En koningin Victoria heette eigenlijk Alexandrina. Van de laatste zes vorsten gebruikten er slechts twee hun geboortenaam op de troon.

Andere naam

Charles staat hier positief tegenover. Eerder zou Charles hebben gezegd dat hij serieus overweegt om met een andere naam de troon te bestijgen. Zo wil hij niet regeren als Charles III, maar als George VII. Op die manier zou hij zijn grootvader George VI eren, en wie weet ook een beetje zijn oudste kleinzoon, de zoon van William en Kate.

Prins van Wales

Charles werd geboren in Londen in Buckingham Palace. Sinds Charles 3 jaar oud is, is zijn moeder Elizabeth al regerend koningin. Sinds 1958 is Charles bekroond tot prins van Wales. Het is duidelijk dat hij graag koning wil worden. In 2012 zei hij namelijk al: ‘Ongeduldig? Ik? Wat een suggestie! Natuurlijk ben ik dat’.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte