In 1991, nadat Charles terug was bij Camilla, stemde prinses Diana in om haar diepste gedachtes en geheimen te delen met de auteur Andrew Morton. Op tape. De enige voorwaarde? Haar betrokkenheid zou geheim moeten blijven. Inmiddels is het twintig jaar geleden dat Diana overleed en wordt het boek Diana, Her True Story opnieuw gepubliceerd mét een transcript van hun gesprekken. Hierin deelt Diana verschrikkelijke herinneringen.

Lees ook: Geheime tapes onthullen schokkend detail over prinses Diana

Mishandeling

Diana kende een ongelukkige jeugd. Haar moeder verliet haar vader en op haar zevende scheidde het koppel. Het werd een vechtscheiding, maar dat is niet het enige wat Diana zich herinnert. 'Ik herinner me dat ik mijn vader mijn moeder in het gezicht zag slaan. Ik schuilde achter de deur en mama huilde. Ik herinner me dat mama heel veel huilde.' 

Voogdij

Haar moeder wilde graag de voogdij over haar vier kinderen, maar Diana bleef samen met broertje Charles bij haar vader. Als ze in het weekend haar moeder bezocht gebeurde altijd hetzelfde: op zaterdagavond huilde ze. Als Diana vroeg wat er was antwoordde haar moeder: 'Oh, ik wil niet dat jullie morgen weggaan...'

Vakantie

'Vakanties waren altijd grimmig. Dan waren we twee weken bij mama, twee weken bij papa. De trauma om van het ene naar het andere huis te gaan, en iedere ouder die het goed wilde maken met materialistische dingen...' Diana biecht op dat ze juist behoefte had aan liefde, maar dat ze dat juist niet kregen. 

Stiefmoeder

Diana had een hekel aan nanny's (die haar vader interessanter vonden dan de kinderen), maar ook aan haar latere stiefmoeder Raine. 'We haatten haar zo erg omdat we dachten dat ze papa weg zou kapen van ons. Ze was erg slim en ze wilde met papa trouwen: dat was haar doel.' Tijdens de bruiloft van haar broer vertelde ze Raine precies hoe ze over haar dacht, waarna er tijden niet tegen Diana gesproken werd. 'Ik haat je zo erg. Wist je maar hoeveel we je haten voor wat je hebt gedaan.'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty Images | Bron: Dailymail.co.uk

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde

Koningin Elizabeth heeft haar gezicht laten tijdens London Fashion Week. Normaal gesproken geeft ze tijdens het evenement geen acte de présence, maar omdat ze gevraagd is om een award uit te reiken maakte Elizabeth een uitzondering.

Het levert in ieder geval leuke beelden op. De koningin, die niet per se een mode-icoon is maar wel gerespecteerd wordt vanwege haar harde werken, zit 'gewoon' tussen de grote modehelden. Ze zat er in ieder geval niet zomaar. Elizabeth had een belangrijke taak te volbrengen: ontwerper Richard Quinn de Queen Elizabeth II Award for British Design uitreiken.

Als de Queen front row zit, zoals dat heet, ziet dat er zo uit:

Beeld: ANP