Er is al heel lang nogal wat te doen rond de bedenkelijke handel en wandel van oud-koning Juan Carlos van Spanje, maar ook zijn dochter Cristina zorgde voor flink wat schandalen. De Spanjaarden zijn kláár met Cristina, zeker nu ze gewoon van een vakantie kan genieten met haar man die in de gevangenis zit! 

Nadat zij een paar jaar geleden het middelpunt was van een groot financieel schandaal, heeft zij voorgoed afgedaan voor het Spaanse volk. Het lijkt haar echter niets te kunnen schelen; afgelopen week was ze voor het eerst in vijf jaar met haar voltallige gezin op wintersport, en ze straalde. Opvallend was dat echtgenoot Iñaki Urdangarin (53) van de partij was. Hij zit immers na eerdergenoemd schandaal officieel nog altijd een gevangenisstraf uit voor onder andere belastingontduiking en witwassen. Hoe hij dan toch op familievakantie kon? Een jaar geleden werd zijn straf al veel minder streng toen een rechter bepaalde dat hij naar een ‘niveau 3’-gevangenis mocht.

In mei vrij

Hij mocht voor die tijd al een weekend per maand naar huis, en nu hoefde hij nog maar van maandag tot donderdag in de gevangenis te slapen. Overdag hoeft hij sowieso niet in zijn cel te zitten. Wel moet hij blijven werken in een centrum voor gehandicapten en een zeer intensief rehabilitatieprogramma volgen, waarbij hij ook in gesprek moet met slachtoffers van zijn frauduleuze praktijken. Met een beetje geluk komt Iñaki in mei vrij. Dan heeft hij er twee derde van zijn bijna zesjarige straf op zitten. Cristina zal hem in woonplaats Genève met open armen ontvangen. Zij is altijd pal achter haar echtgenoot blijven staan. 

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 02 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Bladenhuis.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.