Door een opmerkelijke bekentenis van de Britse koningin Elizabeth is duidelijk geworden hoe de verhoudingen zijn binnen het gezin van prins William en hertogin Kate…

More content below the advertising

Toen de Britse vorstin tijdens een bijeenkomst op Sandringham House een bijbel overhandigde aan een schoolmeisje, vroeg Elizabeth haar of ze wel op haar kleine zusje paste. ‘Nou,’ zeiden haar ouders, ‘het is meer andersom…’ Daarop antwoordde de vorstin: ‘Ja, zo gaat het ook met Charlotte en George.’ De tweejarige prinses Charlotte blijkt graag de baas te spelen over haar vierjarige broer George.

Het valt al langer op dat Charlotte heel wat minder verlegen is dan haar grote broer, en minder problemen heeft dan hij met alle aandacht. Het prinsesje zou lijken op haar tante prinses Anne. Van Anne is bekend dat ze als klein meisje haar bijna twee jaar oudere broer Charles voortdurend op zijn kop zat, waarbij de prins voortdurend het onderspit delfde. Volgens paleisinsiders zouden William en Kate er streng op toezien dat dát niet gebeurt. Kate is zwanger van haar derde kindje, dus straks is Charlotte niet langer de jongste maar de middelste. Alles kan dus nog gaan veranderen…

Beeld: ANP

Prinses Charlotte, dochter van de Britse prins William en hertogin Kate, is pas drie jaar oud, maar helpt net als grote broer George haar moeder graag met koken. Zo leren de kinderen natuurlijk ook allerlei nieuwe smaken kennen. Kate verklapte onlangs tijdens een werkbezoek dat Charlotte dol is op olijven. Niet het typische eten dat een peuter lekker vindt, dus nu al een fijnproever!

More content below the advertising

Lees alle verhalen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

Binnenkort komt er een grote verandering in het Britse koningshuis. Zo hebben prins William en prins Harry besloten hun hofhouding op te splitsen. Dat hadden de broers al afgesproken voordat Harry trouwde met Meghan Markle in mei vorig jaar, weet The Sunday Times.

De opsplitsing van de tot nu toe gezamenlijke hofhouding gebeurt al binnen enkele weken, nog voordat Harry vader wordt van zijn eerste kindje. 

More content below the advertising

Grotere verantwoordelijkheden

De reden voor de opsplitsing zouden de grote verschillen zijn in de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de prinsen. En die verschillen worden alsmaar groter doordat William, de hertog van Cambridge, zich steeds meer gaat bezighouden met zijn taken als toekomstig staatshoofd. Volgens The Sunday Times heeft prins Charles de opsplitsing goedgekeurd, met als voorwaarde dat het geen extra kosten oplevert. 

Verhuizing

Een andere reden voor de opsplitsing is het feit dat Harry en Meghan binnenkort verhuizen naar Frogmore Cottage in Windsor. Nu woont het koninklijke stel nog naast William in Kate in Kensington Palace. Hun kantoor blijft wel gevestigd in Kensington Palace. Naar verwachting zullen Harry en Meghan volgende maand verhuizen, nog voordat hun baby geboren wordt. Harry en Meghan verwachten hun eerste kindje in april.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP