Door een opmerkelijke bekentenis van de Britse koningin Elizabeth is duidelijk geworden hoe de verhoudingen zijn binnen het gezin van prins William en hertogin Kate…

Toen de Britse vorstin tijdens een bijeenkomst op Sandringham House een bijbel overhandigde aan een schoolmeisje, vroeg Elizabeth haar of ze wel op haar kleine zusje paste. ‘Nou,’ zeiden haar ouders, ‘het is meer andersom…’ Daarop antwoordde de vorstin: ‘Ja, zo gaat het ook met Charlotte en George.’ De tweejarige prinses Charlotte blijkt graag de baas te spelen over haar vierjarige broer George.

Het valt al langer op dat Charlotte heel wat minder verlegen is dan haar grote broer, en minder problemen heeft dan hij met alle aandacht. Het prinsesje zou lijken op haar tante prinses Anne. Van Anne is bekend dat ze als klein meisje haar bijna twee jaar oudere broer Charles voortdurend op zijn kop zat, waarbij de prins voortdurend het onderspit delfde. Volgens paleisinsiders zouden William en Kate er streng op toezien dat dát niet gebeurt. Kate is zwanger van haar derde kindje, dus straks is Charlotte niet langer de jongste maar de middelste. Alles kan dus nog gaan veranderen…

Beeld: ANP

De zesde editie van de jaarlijkse Koningsspelen werd geopend met een ontbijt; leerlingen van de Brede School De Fliert uit het Gelderse Twello deden dat samen met de koning.

‘Het is heel belangrijk om samen te leren goed ontbijten, gezond te eten en samen te sporten,’ zegt Willem-Alexander in een interview met NOS Jeugdjournaal.

Ook benadrukt hij hoe belangrijk het is voor kinderen om buiten te spelen. Zelf was hij in zijn kindertijd graag buiten, vertelt de koning. ‘We waren altijd aan het buitenspelen in het bos om kattenkwaad uit te halen, want er was minder televisie en social media.’

Koning Máxima was dit keer niet bij de opening van de Koningsspelen, omdat zij voor de VN in Washington zit.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty-nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld:
(Shownieuws/NOS Jeugsjournaal)

Al over minder dan een maand stappen Prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle in het huwelijksbootje. Tijd dus om er druk op los te speculeren hoe haar jurk eruit zal gaan zien. Want tegen welke ‘dress’ zei Meghan ‘yes’?

19 mei is de grote dag, die volgens een insider in tweeën zal worden verdeeld. De bron vertelde Us Weekly dat Meghan en Harry allebei twee outfits zullen dragen. Allebei de outfits worden handgemaakt. Tijdens de ceremonie en de receptie zal Meghan een vrij traditionele jurk dragen (het blijft tenslotte een koninklijk huwelijk), maar in de avond draagt ze een elegante en modieuzere variant.

De bruidsjurk zal er totaal anders uitzien dan de jurk die Meghan droeg tijdens haar vorige bruiloft in 2011, toen ze trouwde met Trevor Engleson. Tijdens die bruiloft, waarvan het huwelijk overigens maar twee jaar stand hield, droeg Meghan een strapless jurk. De jurk die ze op 19 mei zal dragen moet echter van mouwen zijn voorzien.

Geruchten deden de ronde dat Meghan’s jurk honderdduizenden ponden zou gaan kosten en daarmee nog duurder zou zijn dan de jurk van prinses Kate. Maar de jurk van de toekomstige koningin van Groot-Brittannie kostte al 150.000 pond en door over dat bedrag heen te gaan zou Meghan haar schoonzus ondermijnen. Dat gaat dus niet gebeuren.

Het is nu nog een beetje gissen, maar in minder dan een maand zullen alle vragen, over de jurk bijvoorbeeld, worden beantwoord tijdens de trouwerij. Wordt vervolgd…

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty-nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP
(Cosmopolitan)