Onderzoeksjournalist Philip Dröge deed onlangs een spraakmakende onthulling in een podcast over prinses Beatrix, die de nodige ophef veroorzaakte aan boord van een privéjet. Volgens hem wilde ze niet alleen het vluchtplan gewijzigd zien, maar ook nog eens een sigaret opsteken. Hoe dat is afgelopen..?

Dat prinses Beatrix (82) niet de gemakkelijkste Oranje-royal in de omgang is, mag geen nieuws meer heten. En een recent onthulde anekdote over haar doen en laten aan boord van een privéjet bevestigt dat nog eens.

Spraakmakend verhaal

Onderzoeksjournalist Philip Dröge, die werkzaam was voor Quote, Forbes en NRC Handelsblad én het veelgeprezen boek Beroep: Meesterspion, Het geheime leven van Prins Bernhard schreef, deelt in de podcast The Mic High Club een spraakmakend verhaal. Aan co-host Menno Swart vertelt hij over een internationaal congres in het Zwitserse Davos waarvoor Beatrix met haar privévliegtuig werd ingevlogen. Het toestel mocht niet op deze kleine luchthaven geparkeerd blijven staan, maar moest uitwijken naar een ander vliegveld in de buurt. Toen Beatrix die avond naar huis wilde, bleek echter dat de kist aan de grond moest blijven vanwege hevige sneeuwval.

Verbolgen

‘Beatrix is gaan bietsen. Want wie kon daar nog wel landen? Jeroen van der Veer van Shell, met zijn Gulfstream. Een dure bak, ze hebben er meerdere bij Shell, die staan allemaal op vliegveld Rotterdam natuurlijk. Hij zei: Wil je dan met mij mee? Ik ga naar Rotterdam. Nou, toen waren ze in de lucht en heeft Beatrix er een beetje stampij om zitten maken dat ze eigenlijk liever naar Amsterdam wilde. En Jeroen van der Veer zei: Sorry, wij gaan naar Rotterdam, vraag of je mensen je daar op kunnen halen, met de limo, de begeleiding en weet ik veel motoragenten erbij. Nee, mevrouw wilde toch graag naar Amsterdam en die was verbolgen dat ze niet even het vluchtplan aanpasten voor haar.’

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.