Ook prinses Beatrix heeft vrijdag meegedaan aan NLdoet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Beatrix was samen met prins Bernhard en prinses Annette actief in kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort. Ze hielpen met het maken van leer- en speelmaterialen en het lenteklaar maken van de tuin.

Het is het veertiende jaar dat het fonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland organiseert. Ook zaterdag zijn er talrijke initiatieven waarbij mensen vrijwillig de handen uit de mouwen steken. Naar verwachting komen in het hele koninkrijk zo’n 375.000 NLdoet-vrijwilligers in actie. In totaal zijn er ruim 10.500 activiteiten aangemeld. 

Verstandelijke beperking

In Kinderdagcentrum Onder één Dak leren kinderen en jongeren van vier tot achttien jaar met een verstandelijke beperking omgaan met dagelijkse activiteiten. Beatrix ging voortvarend aan de slag. ,,We zijn hier niet voor de grap. Wel serieus doen", vermaande ze directeur Peter Douwes van het Oranje Fonds toen deze te lichtvaardig leek aan te kijken tegen het maken van een voelbord voor de kinderen. Beatrix hamerde, boorde en dirigeerde alsof ze nooit iets anders had gedaan. Over het resultaat toonde ze zich te tevreden. Daarna wachtte werk in de tuin en speelplaats, waar ze hulp kreeg van enkele kinderen van het dagverblijf. ,,Kijk maar niet", raadde ze hen aan toen ze werden afgeleid door de in stilte opgetrommelde media.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Bron: ANP | Beeld: Robin Utrecht (ANP)

Ook bij onze zuiderburen delen ze soms wat officiële foto's van het koningshuis. Anders dan bij ons, zijn deze kiekjes gemaakt ter gelegenheid het vijfjarige koningschap van Filip.

Toch lijkt het erop dat er wat inspiratie is opgedaan in ons kikkerlandje, want op een van de foto's heeft wel héél erg veel weg van een de platen gemaakt door Erwin Olaf in maart. Ook het Belgische gezin loopt namelijk hand in hand naar voren toe. Zaterdag is het alweer vijf jaar geleden dat koning Filip (58) zijn vader Albert opvolgde. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: Frederic Sierakowski (ANP)

De kleine George wordt aanstaande zondag alweer vijf jaar oud en dat moet gevierd worden. De Royal Mint gaat namelijk een speciale herdenkingsmunt uitgeven voor deze gelegenheid. 

Op de munt van vijf pond staat een afbeelding van de legende van St. George and the Dragon. Wij kennen dat hier ook wel als Joris en de draak. Op de achterkant kunnen we koningin Elizabeth terugvinden. Voor 13 pond koop je deze speciale editie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Telegraaf | Beeld: Getty Images