Dat prins Harry en Meghan naar Los Angeles zijn verhuisd om alle negativiteit uit het Verenigd Koninkrijk achter zich te laten, deed koningin Elizabeth veel verdriet. Nu zou het kleindochter Beatrice zijn die het hart van haar oma breekt. De oudste dochter van de omstreden prins Andrew lijkt te willen vluchten voor alle drama rond haar vader.

Nadat prins Harry zijn grootmoeder vertelde dat hij en Meghan hun koninklijke taken staken en een nieuw leven zouden beginnen buiten het Verenigd Koninkrijk, liet koningin Elizabeth weten dat ze haar kleinzoon nooit zal laten vallen, maar erg van slag is door het besluit. Ze drukte Harry op het hart dat hij altijd weer welkom is wanneer hij ooit van gedachten verandert. Haar tranen om het vertrek van Harry en zijn gezin zijn nauwelijks gedroogd, of de koningin krijgt een nieuwe dreun te verwerken: kleindochter Beatrice bereidt zich voor op een toekomst in Italië. Haar verloofde, de Italiaanse graaf en steenrijke vastgoedmagnaat Edo Mapelli Mozzi, zal ooit het gigantische landgoed van zijn familie in Casatenovo erven.

Schandaal vader

‘Beatrice en haar verloofde Edo Mapelli Mozzi overwegen serieus om naar Italië te verhuizen om daar opnieuw te beginnen,’ vertelt royalty-expert Phil Dampier, die al 33 jaar in contact staat met Buckingham Palace en over de Britse monarchie schrijft. De aanleiding is volgens hem het schandaal rondom prins Andrew. ‘Het schandaal, dat ook het huwelijk waar ze zo naar uit had gekeken totaal overschaduwde. De prinses heeft veel te verduren gekregen dankzij haar vader. De 31-jarige kleindochter van koningin Elizabeth werkt niet als royal en zou gewoon graag een gelukkig leven willen leiden.’

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.