De Britse prinses Beatrice, de oudste dochter van de in opspraak geraakte prins Andrew, is bijna twee maanden na haar uitgestelde huwelijk alsnog getrouwd. Volgens Britse tabloids The Sun en de Daily Mail gebeurde dat in het geheim in kasteel Windsor bij Londen, in aanwezigheid van koningin Elizabeth. Buckingham Palace heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Beatrice stapte in het huwelijksbootje met de Italiaanse projectontwikkelaar Edoardo Mapelli Mozzi. Het paar zou de festiviteiten beperkt hebben gehouden door de coronacrisis. Door de pandemie was het huwelijk al verschoven.

Article continues after the ad

Nieuwe datum

De huwelijksvoltrekking stond eigenlijk gepland op 29 mei. Het stel zou elkaar het jawoord geven in St. James's Palace in Londen, met daarna een receptie in de tuin van Buckingham Palace. Een nieuwe datum was nog niet gegeven.

Prins Andrew

Beatrice (31) is de oudste dochter van Andrew en Sarah Ferguson. Haar vader wordt in verband gebracht met de spraakmakende affaire rond de inmiddels overleden Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein. Andrew was een goede vriend van Epstein, die minderjarige meisjes misbruikte. De prins legde zijn publieke taken voor onbepaalde tijd neer.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.