Prinses Eugenie gaat trouwen met Jack Brooksbank, met wie ze al zeven jaar een relatie heeft. Vader prins Andrew en moeder Sarah Ferguson schreeuwen hun geluk om de verloving van hun jongste dochter van de daken. Maar Eugenie’s oudere zus Beatrice houdt zich stil. Zij had óók graag willen trouwen, maar háár grote liefde weigerde...

Zoals het er nu naar uitziet, wordt het een feestelijk jaar voor de Britse koninklijke familie. In april wordt het derde kindje van prins William en hertogin Kate geboren, op 19 mei trouwen prins Harry en Meghan Markle en in het najaar is er wéér een huwelijk: prinses Eugenie (27) geeft dan haar jawoord aan grote liefde Jack Brooksbank (31).

Koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth, door Eugenie ‘granny’ genoemd, en prins Philip waren blij met de verloving, zo vertelde het stel, evenals hun beider ouders. Sarah Ferguson zou eveneens op tv verschijnen om over het voorgenomen huwelijk te praten, maar werd op het laatste moment vervangen door prins Andrew. Sarah had haar enthousiasme over de verloving al uitgebreid geuit op social media. Bij tal van foto’s van Eugenie en Jack had ze teksten geschreven als: ‘We houden van Jack en IK BEN ZO BLIJ om een zoon, een broer en een beste vriend te hebben’ en ‘Eugenie is een van de mooiste mensen die ik ken’ en ‘bedankt voor de magie Jack en Eugenie, ik ben zo trots op jullie’. Volgens insiders heeft Sarahs enthousiasme haar de das omgedaan: ‘Besloten werd dat een officiële reactie meer op zijn plaats was als deze van prins Andrew zou komen.’ Andrew vertelde dat hij erg blij was met zijn aanstaande schoonzoon en dat het nog een hele toer zou worden om een trouwdag vast te stellen omdat er zoveel agenda’s op elkaar afgestemd moesten worden...

Het hele verhaal lees je in editie 5 van Story. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

De Britse koningin Elizabeth viert haar verjaardag op 21 april normaal gesproken klein in privékring maar dat zit er dit jaar niet in. De BBC organiseert in de Royal Albert Hall in Londen een verjaardagsconcert voor de vorstin met niet de minste namen. Onder anderen Tom Jones, Kylie Minogue, Craig David en Anne-Marie maken hun opwachting net als Shawn Mendes, Sting en Shaggy.

Het concert vindt plaats op de 92e verjaardag van koningin Elizabeth en markeert het einde van de tweejaarlijkse top van de Gemenebestlanden, waar Elizabeth het hoofd van is. Alle artiesten komen ook uit Gemenebestlanden. De top heeft volgende maand plaats in Londen.

De show wordt bijgewoond door verschillende vooraanstaande leden van de Britse koninklijke familie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron en beeld: ANP

Leuk nieuws! Op 19 mei heb je nog meer reden om thuis te blijven. Het is natuurlijk dé dag waarop prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle in het huwelijksbootje treden. En raadt eens? NOS zendt live uit.

Je retourticket naar Engeland kun je dus cancelen, want het huwelijk woon jij thuis vanaf de bank in alle rust bij. NOS bevestigt aan Harpers Bazaar dat het 'hoogstwaarschijnlijk' live op televisie en internet aandacht besteedt aan de bruiloft. Dat is goed nieuws, vooral omdat er camera's toegestaan zijn tijdens het huwelijk.

Prins Harry en Meghan bruiloft op NOS

Het zou overigens niet heel gek zijn als NOS inderdaad live verslag uitbrengt. Ten tijde van William en Kate's bruiloft waren ze ook van de partij. Maar wat weten we tot nu toe? Harry en Meghan trouwen op 19 mei om 12:00 uur St. George's Chapel. En de jurk? Daar is naar alle waarschijnlijkheid een ontwerper voor gevonden. Lees er hier meer over.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP