Nederlandse prinses Ariane

Het was gisteren feest in het Nederlandse koningshuis. Prinses Ariane vierde namelijk haar twaalfde verjaardag, maar volgens RTL Boulevard was haar vader, koning Willem-Alexander er niet bij, omdat hij moest werken.

Koning Willem-Alexander vloog gisteren in de middag van Amsterdam naar Parijs en weer terug. 

Op Instagram plaatst het Koninklijk Huis een foto van de jarige prinses Ariane.

Prinses

De jongste telg van het Nederlandse koningspaar heet voluit Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Ze werd op 10 april 2007 in Den Haag geboren als derde dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en is dan ook derde in de lijn van troonopvolging.

Article continues after the ad

Zo vader, zo dochter

Royaltydeskundige Marc van der Linden zegt in RTL Boulevard dat hij vindt dat de jongste prinses veel op haar vader lijkt, qua uiterlijk. "Vooral in zijn jongste jaren."

Maar Marc is ook van mening dat we haar niet goed kennen, aangezien de meeste mensen haar naam nog altijd verkeerd uitspreken. Je schrijft 'Ariane', maar je spreekt het uit als 'Ariaan', legt hij uit.

Middelbare school

Vorige week maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat prinses Ariana na de zomer naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag gaat, net zoals haar twee zussen Amalia en Alexia.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Instagram, RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders