Eigenwijs, ondernemend, creatief en sportief: zo staat prinses Ariane bekend. De derde dochter van onze koning en koningin mag vandaag elf kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart.

De prinses heet voluit Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden en draagt de titel Prinses van Oranje-Nassau. Een hele mond vol, maar tegelijkertijd is ze een doodnormaal meisje dat op de openbare Bloemcampschool te Wassenaar zit. Ariane doet graag aan paardrijden, hockey, tekenen, gitaar spelen en jazzballet. Oh, en ze ruilde judo in voor wedstrijdzwemmen. Prinses Ariane is vandaag elf jaar geworden. Reden genoeg om haar leukste foto's op een rij te zetten. 

11 april 2007 

Prins Willem-Alexander toont zijn derde dochter aan de pers in het Bronovo ziekenhuis.

1 september 2007 

Prins Willem-Alexander viert zijn 40e verjaardag op Paleis het Loo.

10 februari 2008

Wintersportvakantie in Lech.

5 juni 2010 

Fotouurtje in de tuin van hun huis op de Horsten. 

10 juli 2015 

Fotouurtje op het strand van Wassenaar.

27 april 2016 

Koningsdag in Zwolle.

7 juli 2017 

Koninklijk fotouurtje in Warmond.

26 februari 2018

Fotomoment op wintersport in Lech.

Beeld: Edwin Smulders

De tientallen miljoenen kostende verbouwing van paleis Huis ten Bosch loopt ten einde. Binnen twee weken strijken Willem-Alexander en zijn gezin daar neer. Bekijk in Story de laatste foto’s voor hun verhuizing, waarop duidelijk te zien is dat het rijksmonument een onneembare vesting wordt...

Scheuren in muren en plafonds, kapotte daken en gevels, waterschade, asbest, houtworm, zilvervisjes, roest, ongeaarde stopcontacten: de gebrekenlijst op paleis Huis ten Bosch was lang nadat prinses Beatrix het pand had verlaten. Het paleis diende gereed gemaakt te worden voor koning Willem-Alexander en zijn gezin; een ingrijpende verbouwing en renovatie. Daarmee waren 40 maanden en meer dan 63 miljoen euro gemoeid. Maar de enorme klus is bijna klaar en het koninklijk gezin kan zich opmaken voor de verhuizing van Villa Eikenhorst naar de Wassenaarse vleugel van Huis ten Bosch. Nog voor oud en nieuw zal het gezin neerstrijken in het paleisgedeelte waar Beatrix van 1981 tot begin 2014 eerst met haar gezin en later alleen woonde. Het privégedeelte zal voor de koning onherkenbaar zijn; waar ooit ‘kleine hokkerige kamers’ waren en weinig daglicht, is rigoureus gemoder-niseerd. Ook aan de eisen en voorkeuren van het koninklijk gezin is voldaan: er zijn onder meer een spa en een kapsalon gebouwd. De fitnesszaal bevindt zich in een pand bij de tennisbaan en het zwembad, waar ooit een schuilkelder van 34x22 meter is aangelegd.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Met drie kids hebben prins William en zijn vrouw Kate Middleton een prachtig gezin. Zo blijkt maar weer uit een gloednieuw kiekje dat Kensington Palace zojuist heeft vrijgegeven.

Op de foto is te zien hoe de kleine George (5) en Charlotte (3) op een boomstam zijn geklommen, en hun ouders ernaast zitten. De jongste van het stel, prins Louis (7 maanden), houdt Kate in haar armen.

Kerstkaart

Het koninklijke gezin is op de kiek gezet door fotograaf Matt Porteous. De foto is genomen in Anmer Hall – een landgoed dat William en Kate als huwelijkscadeau hebben gekregen van koningin Elizabeth – en zal gebruikt worden voor de koninklijke kerstkaart van dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP, Instagram