prinses ariane

Op 10 april 2007 werd prinses Ariane geboren als de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze is niet alleen de jongste van het stel, maar ook de vrolijkste en spontaanste prinses. 

Hoewel ze in onze ogen (en die van haar ouders) misschien nog een kleine meid is, zit Ariane inmiddels ook in haar tienerjaren. Wat weten we allemaal over haar? Story zet alles wat je wil weten over prinses Ariane op een rij.

Prinses Ariane: de benjamin

Net als haar oudere zussen Amalia en Alexia werd ook Ariane Wilhelmina Máxima Ines – want dat is haar volledige naam – geboren in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. De jongste van het prinsessentrio had geen makkelijke start: als baby en dreumes werd ze meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis wegens ernstige problemen aan haar luchtwegen. Ondertussen is de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima uitgegroeid tot een gezonde, prachtige meid met een opgewekte persoonlijkheid en veel hobby's.

Article continues after the ad

Ariane met moeder Máxima en zussen Amalia en Alexia tijdens Koningsdag 2020.

Thuis en op school

Ariane groeide op in Villa Eikenhorst in Wassenaar, maar in december 2018 is ze met haar familie verhuisd naar paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Na de basisschool in Wassenaar gaat de prinses al een tijdje naar de middelbare school. Net als haar oudere zussen is Ariane momenteel leerling op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, waar ze alweer in de tweede klas zit. 

Sportieve en creatieve prinses

Als prinses Ariane niet met school bezig is, heeft ze genoeg hobby's om haar vrije tijd mee op te vullen. Ariane is heel sportief, en beoefent een heleboel sporten. Zo doet ze aan paardrijden (op haar pony Fredje), hockeyen, skiën (met haar familie in het Oostenrijkse Lech) én zit ook nog eens op jazzballet, dat tegenwoordig vooral hiphop en streetdance is. Vroeger zwom en judode ze ook, maar daar is de prinses mee gestopt. Naast haar sportieve kant is Ariane ook heel creatief. Ze tekent graag én goed, en speelt net als grote zus Alexia gitaar.

Prinses Ariane aan het skiën met haar vader in het Oostenrijkse Lech, 2020.

Eigenwijs en spontaan

De jongste prinses heeft een heel andere persoonlijkheid dan haar zussen. Zo is Ariane eigenwijs en is ze niet gauw van haar stuk te brengen. Waar Amalia en Alexia nog weleens zenuwachtig zijn voor openbare gelegenheden, giechelt en babbelt Ariane zich er ontspannen doorheen. Haar moeder omschreef haar ooit als ‘explosief’, maar ze is vooral onbevangen, spontaan en grappig.

Beeld: RVD (Martijn Beekman), Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.