Prinses Amalia krijgt donderdag haar diploma van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

'Het is een hele drukke dag', zei koningin Máxima aan het einde van een bliksembezoek aan de Amsterdamse Wallen. Daar opende ze een nieuwe, nog naamloze 3D brug op de Oudezijds Achterburgwal.

Cum laude geslaagd

Prinses Amalia, die eind dit jaar achttien jaar wordt en dan troongerechtigd is, slaagde vorige maand cum laude voor haar eindexamen. In gezelschap van haar trotse ouders hees ze zelf de Nederlandse vlag en haar schooltas op het dak van paleis Huis ten Bosch.

Uitkering

De oudste dochter van het koningspaar maakte een dag na het behalen van haar diploma bekend af te zien van de royale uitkering waarop ze vanaf haar achttiende verjaardag wettelijk recht heeft. Ze voelde zich er niet goed bij wanneer er geen openbare taken tegenover staan en dat is voorlopig het geval.

Article continues after the ad

Tussenjaar

Amalia wil voordat ze gaat studeren een tussenjaar nemen om leuke bedrijven te leren kennen en dingen te doen die ze later in haar leven niet meer kan doen.

Opgelucht

Koningin Máxima was opgelucht dat haar oudste dochter prinses Amalia is geslaagd voor het gymnasium. 'Het was een opluchting voor haar, maar ook voor haar ouders', aldus de koningin vrijdagmiddag tijdens een werkbezoek in Den Haag.

Bron: ANP | Beeld: © RVD

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.