Prinses Amalia gaat indien ze volgend jaar slaagt voor haar gymnasiumdiploma niet meteen een vervolgopleiding doen, maar gaat eerst een jaar de 'wijde wereld' verkennen. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag tijdens de ontmoeting met de media aan het einde van de jaarlijkse fotosessie aan het begin van de zomervakantie.

Amalia heeft een schooljaar overgeslagen en is pas 17,5 jaar oud wanneer ze haar middelbareschooltijd afrondt. Dat biedt de kans om een jaar wat anders te gaan doen. 'Maar er zijn nog geen plannen', aldus koning Willem-Alexander. De coronacrisis kan ook invloed hebben. Dat kan het rondreizen over de wereld, in welke vorm dan ook, bemoeilijken of zoals op dit moment zelfs in de weg staan. Sommige landen hebben hun grenzen gesloten en Nederland raadt niet-essentiële reizen buiten Europa af.

Niet makkelijk

Koningin Máxima vertelde dat haar dochters de afgelopen maanden, waarin ze lange tijd niet naar school konden, 'niet makkelijk' hebben gevonden. Maar na enige tijd had iedereen haar ritme gevonden en de schoolresultaten hebben niet geleden onder het afstandsonderwijs. 'De resultaten op school zijn heel goed geweest.' Máxima heeft ook niet vaak moeten bijspringen om les te geven, zo zei ze. Willem-Alexander vertelde lachend dat hij nooit gedacht had dat zijn dochters nog eens zouden zeggen dat ze 'school misten'.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.