Hoera! Prinses Alexia mag vandaag twaalf kaarsjes uitblazen. De dochter van Willem-Alexander en Máxima gaat vandaag gewoon naar school, en viert haar verjaardag daarna in huiselijke kring. 

Alexia Juliana Marcela Laurentien kwam in 2005 ter wereld in een ziekenhuis in Den Haag. Ze is tweede in de lijn van troonopvolging. De 12-jarige prinses deelt vandaag uit op de Openbare Bloemcampschool. Alexia zit in groep 8, na de zomer begint ze op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, waar haar zus Amalia ook op zit. Hieronder zie je de leukste foto's van prinses Alexia op een rij. 

Lees ook: Bijzondere dag voor prinses Alexia: ze is begonnen aan de eindtoets

1. Pasgeboren Alexia met Máxima in 2005

2. Alexia met haar ouders tijdens een vakantie in Tavarnelle in 2006

3. Fotouurtje met de prinses en Willem-Alexander in de tuin van hun huis op de Horsten

4. Alexia met haar moeder en zussen in 2012

5. De prinsesjes op het strand in Wassenaar

6. Alexia poseert tijdens het jaarlijkse fotomoment in 2016

7. De meest recente foto van Alexia: Koningsdag 2017 in Tilburg

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beelden: Peter Smulders

Prinses Diana stond heel graag voor de camera van Patrick Demarchelier. Maar nu ligt de fotograaf onder vuur; hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. 

Beschuldigingen

Patrick Demarchelier heeft een aantal wereldberoemde portretten van Diana gemaakt. Maar nu claimt een ex-assistent dat de fotograaf haar lastigviel op negentienjarige leeftijd. Ze ging erop in omdat ze bang was om haar baan te verliezen. Patrick zou ook andere modellen bij de borsten hebben gegrepen volgens The Boston Globe. "Ik herinner me veel fotoshoots met tienermodellen, waarbij Patrick zijn medewerkers naar huis stuurde, en we ‘s anderendaags naaktfoto’s van de meisjes aantroffen in de donkere kamer," vertelt de ex-assistente. De fotograaf ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden.

 

#diana in @britishvogue editor #annaharvey hair by @sammcknight1 makeup by @marygreenwell

Een bericht gedeeld door Patrick Demarchelier (@patrickdemarchelier) op

Beeld: ANP

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle