Prinses Alexandra, de jongste dochter van prinses Caroline van Monaco, is dolgelukkig met de steenrijke Ben-Sylvester Strautmann. Hopelijk vergaat het Alexandra beter in de liefde dan haar moeder en halfzusje Charlotte...

Alexandra van Han-nover (18) stráált in het gezelschap van de boomlange Ben-Sylvester Strautmann (19). En dat doet ze al zo’n anderhalf jaar. De relatie tussen Alexandra, dochter van prinses Caroline van Monaco en Ernst August van Hannover, en Ben lijkt dan ook zeer serieus. Niet in de laatste plaats omdat ze zich op allerhande officiële gebeurtenissen samen laten zien. Zo waren ze op de bruiloften van Alexandra’s halfbroers Ernst August jr. en Christian, en op het Rozenbal in Monaco dit jaar. Met Ben heeft Alexandra een goede ‘catch’. Zijn familie, steenrijk geworden met de verkoop van landbouwmachines, komt uit Bad Laer in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Zijn ouders Joachim en Sabine zijn beiden private bankers. Ben woont bij zijn ouders in Monaco, waar hij in het basketbalteam speelt, werkt zo nu en dan als dj en heeft met een vriend zelfs een eigen label opgezet. In Londen studeert hij aan het King’s College onder andere management en marketing. Alexandra, die kunstschaatst in wedstrijdverband, en Ben delen in elk geval hun liefde voor de sport. Ze zitten geregeld op de tribune bij tennis- en voetbalwedstrijden. Prinses Caroline (61) zou zeer ingenomen zijn met Ben. Ze zal ongetwijfeld hopen dat het liefdespad van Alexandra anders zal lopen dan dat van haarzelf of dat van dochter Charlotte. Caroline trouwde op haar twintigste – tegen de zin van haar ouders in – met de zeventien jaar oudere Philippe Junot, die haar al in de huwelijksnacht zou hebben bedrogen. Na nog geen twee jaar scheidde ze van hem. Ze stortte zich in de armen van onder anderen Roberto Rossellini, de zoon van Ingrid Bergman en regisseur Roberto Rossellini, en toptennisser Guillermo Vilas, maar ware liefde vond ze bij de Italiaanse zakenman Stefano Casiraghi. 

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 21 ligt nu in de winkel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Lionel Urman (Hollandse Hoogte)

Met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima drie kinderen met een geheel eigen persoonlijkheid. Dít zijn de verschillen tussen hen. Vandaag: kroonprinses Amalia (15).

Onze kroonprinses is bijzonder intelligent en zeer gedisciplineerd. Op de basisschool sloeg ze een klas over, waardoor ze al op haar elfde naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag ging. Het ging zo goed op school, dat ze een extra vak mocht kiezen; dat werd Chinees. Amalia is heel close met haar nichtje Eloise, de dochter van prins Constantijn en prin- ses Laurentien. Volgens bronnen is de prinses een echte whizzkid, en ontzettend handig met alles wat een scherm heeft. Vroeger speelde Amalia viool en piano, nu zingt ze alleen nog. Ze hockeyt en rijdt paard, en is een bloedfanatieke supporter. Amalia is qua karakter een echte Oranje: een harde werker, maar ook koppig en bij vlagen zelfs driftig. Maar ze heeft haar emoties goed onder controle, is bedachtzaam, en neemt graag de leiding. Ze voelt zich verantwoordelijk voor haar zusjes. Amalia is een geboren diplomate. Toen haar tijdens Koningsdag door een tv-journalist werd gevraagd welk optreden ze die dag het beste had gevonden, antwoordde ze dat ze dat niet kon zeggen omdat ze nog niet alles had gezien. Amalia heeft een brede muzieksmaak: ze houdt van Nielson en Afrojack, maar ook van Beyoncé.

More content below the advertising

Lees alles over de andere prinsesjes in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

De Oranjes die in Nederland wonen, leiden een luxe leven. Waar en hoe wonen ze, in welke auto’s rijden ze, welke horloges en juwelen dragen ze? Deze week prinses Margarita de Bourbon de Parme (46), de veelbesproken dochter van prinses Irene en een volle nicht van koning Willem-Alexander. 

Er bestaat een hoop onduidelijkheid over de financiële positie van prinses Margarita: de oudste dochter van prinses Irene en een volle nicht van koning Willem-Alexander. Hoewel Margarita als telg van de oudadellijke familie Bourbon de Parme – die binnen de internationale royalty als veel deftiger wordt beschouwd als de Oranjes – een prinsessenstatus heeft, liet ze na haar scheiding van ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn in 2006 weten dat ze niet of nauwelijks financiële mogelijkheden had en rond moest komen van 1.200 euro per maand. 

More content below the advertising

Rechtszaak

Eind 2017 kocht Margarita voor een bedrag van 1.650.000 euro een villa in Wassenaar, die ze zonder hypotheek financierde. Daarvan werd door haar ex-man Edwin met afschuw kennis genomen. Margarita hoefde hem immers geen partneralimentatie te betalen omdat ze daar de financiën niet voor zou hebben… In een reportage van EenVandaag die eind vorig jaar werd uitgezonden, kondigde Edwin namens zijn advocaat Royce de Vries stappen tegen Margarita te ondernemen. ‘We hebben sterke aanwijzingen dat mevrouw De Bourbon de Parme de rechtbank en het hof onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd,’ zei De Vries. 

Ring

Mocht het daadwerkelijk tot een rechtszaak komen, dan zal de levensstijl van Margarita flink onder de loep worden genomen. Daarbij zullen haar kostbare sieraden ongetwijfeld onderwerp van gesprek zijn. Zo lanceerde Margarita enkele jaren geleden haar eigen sieradenlijn: De Parme Design. De prinses wordt dan ook geregeld gespot met haar zelf gecreëerde roségouden oorbellen, die worden aangeboden vanaf 2.070 euro, uit haar Leaves-collectie, die ze in 2014 op de markt bracht. Daarnaast draagt ze uit dezelfde collectie ook graag een saffieren en/of diamanten ring die voor bedragen van 7.200 euro (saffier) en 9.400 euro (diamant) worden verkocht. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders