Prins William is als prins nooit zo openhartig geweest over zijn privéleven, maar gisteren vertelde hij uitgebreid over hoe zijn leven veranderde toen hij vader werd.

Door: Chanan Foppen (Libelle)

Article continues after the ad

William was woensdag aanwezig bij een conferentie over geestelijke gezondheid en vertelde daar openhartig over zijn eigen leven. Het Britse koninklijk huis deelde op Instagram een foto en schreef daarbij dat de prins vertelde dat hij is veranderd sinds hij vader is van George, Charlotte en Louis.

Traumatische situaties

Voordat zijn kinderen geboren werden, werkte prins William als reddingshelikopterpiloot. Deze baan werd hem te veel toen hij zelf ook vader was. In zijn werk kwam hij regelmatig kinderen tegen in traumatische situaties en William vond het moeilijk om daarmee om te gaan.

Gevoelens

In een discussie op de conferentie zei hij daarover: 'Ik begon gevoelens te krijgen die ik niet kende. Ik werd erg droevig en verdrietig, over één familie in het bijzonder.' Hij kon de baan niet langer gescheiden van zijn privéleven en daarom besloot hij daarmee te stoppen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: ANP