Prins William verdrietig

Prins William zou verdriet hebben van het besluit van prins Harry en Meghan, meldt de Britse krant The Sunday Times.

'Ik heb mijn hele leven lang mijn arm om mijn broer heen geslagen en dat kan ik nu niet meer doen. We zijn afzonderlijke entiteiten. Daar heb ik verdriet om', zou hij tegen een vriend gezegd hebben.

Article continues after the ad

Beraad

Prins Harry en Meghan hebben afgelopen woensdag via een persbericht laten weten dat ze een stap opzij willen zetten als prominente leden van de koninklijke familie en financieel onafhankelijk willen worden. Om die reden roept koningin Elizabeth dan ook haar familie bijeen op maandag, om te praten over het besluit van prins Harry en zijn vrouw en hoe ze hun leven willen gaan invullen. Meghan zal er niet bij zijn, want ze vloog deze week naar Canada om samen met haar zoontje Archie te zijn.

'Het enige dat we kunnen doen en het enige dat ik kan doen, is proberen hen te steunen en te hopen dat er een tijd komt dat we weer allemaal op één lijn zitten. Ik wil dat iedereen in het team zit', aldus prins William.

Nieuwe rol

Harry en Meghan lieten in het persbericht weten dat ze een 'nieuwe, progressieve rol binnen het instituut' van het Britse koningshuis willen, waarbij hun zoon wel de koninklijke tradities meekrijgt, maar het gezin ook de ruimte heeft om zich te kunnen focussen op een nieuwe liefdadigheidsinstelling. Het stel wil hun aandacht verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waar Meghan vandaan komt.

Bron: De Volkskrant, AD | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.