Prins William geheime inlichtingendienst

Prins William heeft de afgelopen drie weken meegelopen met de geheime Veiligheids- en Inlichtingendienst van het Verenigd Koninkrijk.

De drie veiligheidsdiensten (de geheime inlichtingendienst, de veiligheidsdienst en het hoofdkwartier van de overheid) zetten hun vitale werk in zowel binnen- als buitenland voort om Engeland en zijn bondgenoten veilig te houden.

Op het officiële Instagramaccount van prins William en zijn vrouw Catherine Middleton is onderstaande foto van de prins geplaatst. Hier zie je hem aandachtig luisteren naar een medewerker van de veiligheids- en inlichtingendiensten.

Meer begrip

"Tijd doorbrengen met onze veiligheids- en inlichtingendiensten en meer begrijpen van de essentiële bijdrage die ze leveren aan onze nationale veiligheid, was echt een nederige ervaring", zegt prins William.

Article continues after the ad

Hij zegt ook dat de bureaus vol zitten met mensen van allerlei afkomsten, die in het geheim het meest bijzondere werk verrichten. "Ze worden gedreven door een ongeëvenaard patriottisme en toewijding om de waarden van dit land hoog te houden. We zijn ze allemaal grote dank verschuldigd voor het moeilijke en gevaarlijke werk dat ze doen."

Geheime inlichtingendienst

De opdracht van de hertog van Cambridge begon met een week bij de geheime inlichtingendienst MI6, die in het buitenland in het geheim werken, buitenlandse contacten ontwikkelen en informatie verzamelen om het Vereningd Koninkrijk veiliger en welvarender te maken.

De geheime inlichtingendienst helpt bij het identificeren en benutten van kansen en het omzeilen van risico's voor zijn nationale veiligheid, militaire effectiviteit en economie.

Veiligheidsdienst

Zijn tweede week bracht William door bij de Veiligheidsdienst MI5, waar hij zag hoe ze werken om de nationale veiligheid te beschermen, met name tegen bedreigingen door terrorisme.

Hij beëindigde zijn opdracht op het hoofdkantoor van de Government Communications in Cheltenham, waar hij tijd doorbracht met medewerkers die onder andere geavanceerde technologie en uitgebreide partnerschappen gebruikten om bedreigingen te kunnen identificeren, analyseren en verstoren. 

Goed voorbereid

Het dreigingsniveau voor internationaal terrorisme staat de afgelopen vijf jaar op hoog in Engeland. De hertog wilde het buitengewone werk van de beveiligings- en inlichtingendiensten dan ook graag met eigen ogen zien. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: The Royal UK, Instagram | Beeld: ANP