Prins Harry en prins William hebben maandag in een gezamenlijke verklaring gereageerd op een artikel uit de Britse krant The Times. In het artikel wordt beweerd dat de twee broers ruzie met elkaar zouden hebben. De krant meldde zondag dat prins William zou hebben gezegd dat de twee nu "afzonderlijke entiteiten" zijn.

Ook werd in het artikel gezegd dat prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle "zouden zijn weggepest" door William. "Er is vandaag een onjuist verhaal gepubliceerd in een Britse krant, waarin werd gespeculeerd over de relatie tussen de hertog van Sussex (Harry, red.) en de hertog van Cambridge (William, red.)", laten woordvoerders van de twee broers weten aan de Britse media. "Het gebruik van opruiende taal in dit artikel is aanstootgevend en potentieel schadelijk, zeker voor broers die zo veel geven om de problemen rond geestelijke gezondheid."

Article continues after the ad

Verbroken band

The Times berichtte dat William aan een vriend gezegd zou hebben verdrietig te zijn over de verbroken band met zijn broer. "Ik heb ons hele leven een arm om hem heen geslagen, maar dat kan ik niet meer", schreef The Times in het betreffende artikel. "We zijn nu afzonderlijke entiteiten."

Beeld: ANP | Nu.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.