Prins William is sinds afgelopen maandag in Israël en Palestina op officieel bezoek. Als eerste lid van de Britse koninklijke familie zette hij voet op Israëlische bodem. 

Door: Coks Donders (Libelle)

En dat is bijzonder, want Israël was onder de naam Palestina tot 1948 een Brits mandaatgebied. De rol die de Britten gespeeld hebben bij de onafhankelijkheid van het land is tot op de dag van vandaag omstreden en daarom is het extra bijzonder dat de prins zowel Israël als Palestina bezoekt.

Druk programma

William heeft een druk programma en is afgelopen week bijvoorbeeld al in een Palestijns vluchtelingenkamp geweest en bij het Holocaustmuseum in Jeruzalem. Maar vanochtend stond wellicht het meest bijzondere moment op de agenda, voor de prins persoonlijk dan.

Article continues after the ad

Alice van Battenberg

Prins William heeft namelijk het graf van prinses Alice van Battenberg bezocht, zijn overgrootmoeder. Alice van Battenberg is de moeder van Williams opa prins Philip en zij ligt begraven in de Maria Magdalenakerk op de Olijfberg in Jeruzalem. Voor haar dood liet Alice van Battenberg weten dáár graag begraven te willen worden, in de buurt van haar tante, wier laatste rustplek ook in die kerk is.

Alice van Battenberg was een Duitse prinses, die door haar huwelijk een Griekse prinses werd. Ze heeft ook Britse roots, want haar grootmoeder was koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Ze groeide grotendeels op in Londen. Alice van Battenberg was doof, maar ze wist zich ondanks dat goed te redden: ze kon liplezen in het Engels, Frans, Duits en later ook in het Grieks.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: ABIR SULTAN / POOL (ANP)