Prins Philip heeft vandaag de respectabele leeftijd van 98 jaar bereikt. De Britse prins viert zijn verjaardag waarschijnlijk achter gesloten deuren.

De echtgenoot van koningin Elizabeth ging twee jaar geleden met pensioen. Sindsdien laat hij veel officiële gelegenheden aan zich voorbij gaan. Maar voor een lunch met de leden van de Order of Merit op Windsor Castle, die vorige maand plaatsvond, wilde de prins per se een uitzondering maken. Hij is zelf namelijk sinds 1968 lid van de orde, die leden heeft die belangrijk zijn voor bijvoorbeeld kunst, wetenschap of literatuur. Zijn opwachting laat zien dat het goed gaat met zijn gezondheid.

More content below the advertising

Auto-ongeluk

Prins Philip kwam onlangs in opspraak nadat hij een auto-ongeluk veroorzaakte. Bij het ongeluk liep een van de drie inzittenden van de auto waar hij tegenaan botste een gebroken arm op. Een andere inzittende van die auto raakte ook lichtgewond. De man van de Britse koningin Elizabeth bleef zelf ongedeerd bij het ongeval. De royal heeft zijn rijbewijs kort daarna ingeleverd. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP