De Britse prins Philip moet nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven, in ieder geval tot na het weekend. Dat meldt The Sun. Volgens de krant moet de royal daar blijven 'voor rust en ter observatie'. Hij zal het zonder bezoek van familie en vrienden moeten stellen, tenzij er 'exceptionele omstandigheden' zijn.

The Sun schrijft dat Philip weet dat het land aan hem denkt en voor hem bidt. De 99-jarige prins werd dinsdagavond uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis in Londen nadat hij zich al meerdere dagen niet goed voelde. De klachten zijn niet corona-gerelateerd, meldde Buckingham Palace eerder. Philip werd met een auto naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zelf naar binnen liep.

Article continues after the ad

Goede stemming

De hertog van Edinburgh is volgens The Sun in een goede stemming. Hij ligt in een privékamer en kan vanwege de Covid-19-restricties in het ziekenhuis geen bezoek ontvangen, ook niet van de koningin. Voor zijn opname is Philip getest op corona, net als alle andere patiënten in het King Edward VII ziekenhuis.

Bubbel

Al bijna een jaar zit de prins samen met een kleine stafgroep in een 'bubbel' vanwege corona. Sinds kerst verblijven Philip en de 94-jarige koningin Elizabeth in kasteel Windsor, net ten westen van Londen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.