Ze wordt op 11 september 80 jaar, maar de Belgische oud-koningin Paolo vierde haar verjaardag nu al omdat de hele familie tijd had. Behalve prins Laurent; die miste de belangrijkste festiviteiten omdat hij 'verhinderd was'. Gefluisterd wordt dat hij weer eens wilde demonstreren dat het tussen hem en zijn familie niet botert..

Article continues after the ad

Lees ook: Waarom beschermt Koningin Mathilde haar schandaal-oom?

Verhinderd

De echtgenote van Prins Laurent, Claire, kwam enkel met dochter Louise en zonen Nicolas en Aymeric in haar gezelschap. Zónder Laurent werd de taart aangesneden, de familiefoto gemaakt en het concert gegeven. Belgische media namen contact op met de prins, die verklaarde: 'Ik ben verhinderd, maar ik kon nog naar het feestje.' Anderhalf uur later dan de rest van de familie arriveerde hij.

Slechte verstandhouding

De late aankomst van Laurent zorgde bij onze zuiderburen voor meer gespreksstof dan het hele feest van Paola. Dat de prins een legitiem excuus had, wat natuurlijk kan, geloofde bijna niemand. Gefluisterd werd dat hij de kans benutte om zijn slechte verstandhouding met de rest van de familie te demonstreren. In het verleden deed hij dat immers ook. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 27 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders