Er gaat geen maand voorbij of de Belgische prins Laurent is wel in opspraak. Nu probeert hij miljoenen euro's terug te eisen van de Libische staat door hen voor de rechter te slepen. 

Het zit zo: de prins heeft tien jaar geleden miljoenen euro's verloren in een Libisch investeringsproject. Laurent zet alles op alles om zijn geld terug te krijgen en wil dan ook 50 miljoen euro terug. Het gaat om het Global Sustainable Development Trust (GSDT) waarmee hij 70 miljoen heeft ingezet in een bomenplantproject. Toen het contract eenzijdig werd opgezegd vanuit de Libische overheid, ging het bergafwaarts met Laurent zijn onderneming. 

Article continues after the ad

2014

In 2014 werd al geoordeeld door een Brusselse rechtbank dat Laurent inderdaad recht heeft op bijna 50 miljoen euro van de Libische staat. Maar tot nu toe weigerde het land om dit te doen mede doordat het geld bevroren werd door de situatie met Khadaffi. Nu blijkt dat er toch toegang zou zijn tot een deel van het geld, want er vindt een geldstroom naar Luxemburg plaats. Hier zal dan ook de rechtszaak plaatsvinden. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP