Met spanning wordt uitgekeken naar de film Harry & Meghan: The Royal Love Story waar het Amerikaanse netwerk Lifetime aan werkt. Want hoe pakt de rolprent uit? Wordt het een mierzoet liefdesverhaal, of krijgen de kijkers ook te zien hoe Meghan haar aanstaande schoonfamilie tot het uiterste tergt door alle regels aan haar laars te lappen?

Er wordt hard gewerkt aan een film over de romance van prins Harry en Meghan Markle door het Amerikaanse netwerk Lifetime. Wie de hoofdrollen gaan spelen is nog niet bekend, maar als regisseur is voor de in Bangladesh geboren Britse Menhaj Huda gekozen. Lifetime maakte eerder een film over de opbloeiende liefde van prins William en Catherine Middleton: William & Kate: The Movie. Die werd door critici en Britse media volledig neergesabeld. Men vond de film ‘verschrikkelijk saai’ en ‘tenenkrommend’, en bol staan van ongeloofwaardige, verzonnen scènes zoals een waarin William zijn Kate toezingt in een overvol chalet op skivakantie en een waarin Kate met haar moeder Carole midden op straat haar toekomst met de prins bespreekt, terwijl ze omgeven zijn door paparazzi.

Sensatie

Wellicht neemt het netwerk de kritiek ter harte bij het maken van de film over Harry en Meghan. Mocht alleen de romance van de prins en de Amerikaanse actrice worden belicht, dan dreigt de rolprent niets dan een mierzoete voorstelling te worden. Hun kennismaking tijdens een blind date, hun geheime ontmoetingen in Engeland en Canada, hun tripjes naar Noorwegen, Jamaica en Botswana en Harry’s huwelijksaanzoek in zijn onderkomen bij Kensington Palace staan dan wel garant voor romantische scènes, veel spanning en sensatie is er niet.

Article continues after the ad

Fouten van Meghan 

Het verhaal zou een stuk interessanter worden wanneer de makers ook de fouten die Meghan maakt in beeld brengen én de reactie daarop van koningin Elizabeth en haar naasten. De Windsors zouden naar verluidt namelijk bloednerveus worden van de dingen die Harry’s verloofde doet en zegt. Maanden voordat de verloving werd bekendgemaakt, overtrad Meghan al de regel van uiterste discretie door in een interview met magazine Vanity Fair openlijk over haar relatie met Harry te spreken, en duidelijk te hinten op een naderende verloving: ‘Ik weet zeker dat er een moment komt waarop we ons zullen presenteren en vertellen over onze liefde...’ 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 06 ligt nu in de winkels. 

Beeld: ANP