De Britten zijn blij voor prins Harry dat hij de ware heeft gevonden. Maar langzaam rijzen er twijfels over Meghan Markle. Vanaf het moment dat Meghan zich officieel Harry’s verloofde mocht noemen, breekt ze met tradities, overtreedt ze het protocol en geeft ze twijfelachtige signalen af...

'Ieder meisje kan je vertellen dat het niet mijn prins-zijn is dat hen aantrekt. Het schrikt juist af! Als ik meisjes ontmoet, gaat het zoiets van: O god, hij is een prins! Ik ben niet zozeer op zoek naar iemand die de rol zou kúnnen vervullen, maar meer naar iemand die bereid is dat te doen.’ Prins Harry (33) heeft er nooit een geheim van gemaakt zich graag te willen settelen, maar de juiste vrouw niet tegen het lijf te lopen. Maar nu heeft hij haar gevonden: de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) heeft niet alleen het hart van de Britse prins veroverd, ze is, volgens Harry, ook echt de ware.

Zoektocht

Na korte romances met onder anderen lingeriemodel Florence Brudenell-Bruce (een heel ver nichtje van hem – red.), radiopresentatrice Natalie Pinkham, bartender Cherie, actrice/zangeres Natalie Imbruglia, de aristocratische lady Natasha Howard en tv-presentatrice Caroline Flack en langere, serieuzere relaties met de Zuid-Afrikaanse Chelsy Davy en actrice/model Cressida Bonas, heeft Harry een punt achter zijn zoektocht gezet. Met Meghan zal hij op 19 mei aanstaande in het huwelijk treden. Ruim anderhalf jaar geleden ontmoetten ze elkaar tijdens een blind date, geregeld door een gezamenlijke vriend. Harry vertelde tijdens de aankondiging van de verloving aan de media dat hij meteen wist dat Meghan de ware is.

Article continues after the ad

Liefdadigheid

Qua karakter zou ze erg bij Harry passen, zeggen haar vrienden. ‘Ze is zelfverzekerd, onafhankelijk en intelligent.’ Ook op het gebied van humanitaire hulp en liefdadigheidsorganisaties hebben Harry en Meghan veel gemeen. Harry spendeert veel tijd in Afrika waar hij zich inzet voor het behoud van beschermde diersoorten. Ook pleit hij voor een wereld zonder landmijnen, net zoals zijn moeder prinses Diana deed. Meghan is onder andere ambassadeur van World Vision Canada en heeft gewerkt voor United Nations Women. En ze is, net als Harry, gek op reizen. 

Lees het hele verhaal in Story 1. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP