De Britten zijn blij voor prins Harry dat hij de ware heeft gevonden. Maar langzaam rijzen er twijfels over Meghan Markle. Vanaf het moment dat Meghan zich officieel Harry’s verloofde mocht noemen, breekt ze met tradities, overtreedt ze het protocol en geeft ze twijfelachtige signalen af...

'Ieder meisje kan je vertellen dat het niet mijn prins-zijn is dat hen aantrekt. Het schrikt juist af! Als ik meisjes ontmoet, gaat het zoiets van: O god, hij is een prins! Ik ben niet zozeer op zoek naar iemand die de rol zou kúnnen vervullen, maar meer naar iemand die bereid is dat te doen.’ Prins Harry (33) heeft er nooit een geheim van gemaakt zich graag te willen settelen, maar de juiste vrouw niet tegen het lijf te lopen. Maar nu heeft hij haar gevonden: de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) heeft niet alleen het hart van de Britse prins veroverd, ze is, volgens Harry, ook echt de ware.

Zoektocht

Na korte romances met onder anderen lingeriemodel Florence Brudenell-Bruce (een heel ver nichtje van hem – red.), radiopresentatrice Natalie Pinkham, bartender Cherie, actrice/zangeres Natalie Imbruglia, de aristocratische lady Natasha Howard en tv-presentatrice Caroline Flack en langere, serieuzere relaties met de Zuid-Afrikaanse Chelsy Davy en actrice/model Cressida Bonas, heeft Harry een punt achter zijn zoektocht gezet. Met Meghan zal hij op 19 mei aanstaande in het huwelijk treden. Ruim anderhalf jaar geleden ontmoetten ze elkaar tijdens een blind date, geregeld door een gezamenlijke vriend. Harry vertelde tijdens de aankondiging van de verloving aan de media dat hij meteen wist dat Meghan de ware is.

Liefdadigheid

Qua karakter zou ze erg bij Harry passen, zeggen haar vrienden. ‘Ze is zelfverzekerd, onafhankelijk en intelligent.’ Ook op het gebied van humanitaire hulp en liefdadigheidsorganisaties hebben Harry en Meghan veel gemeen. Harry spendeert veel tijd in Afrika waar hij zich inzet voor het behoud van beschermde diersoorten. Ook pleit hij voor een wereld zonder landmijnen, net zoals zijn moeder prinses Diana deed. Meghan is onder andere ambassadeur van World Vision Canada en heeft gewerkt voor United Nations Women. En ze is, net als Harry, gek op reizen. 

Lees het hele verhaal in Story 1. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

President Fonseca van Kaapverdië is op staatsbezoek in Nederland en dat is reden genoeg voor Máxima om een speciaal sieraad uit de kast te pakken. Ze verrast het hele land met de bijzonder broche die ze op haar jurk heeft gespeld.

Door: Tessa Heinhuis (Libelle)

Bling bling

Onze koningin schoof aan bij het staatsbanket dat zij met haar man Willem-Alexander heeft georganiseerd in een oranje one-shoulder-jurk van Claes Iversen. Die jurk is al speciaal, maar al helemaal door de broche die ze erop droeg.

Devant de Corsage

Ze droeg namelijk de zogeheten Devant de Corsage: een unieke broche die we voor het laatst in de jaren 80 in het openbaar hebben gezien. Toen droeg prinses Juliana ‘m nog. Het is een kostbaar ding: de broche bestaat uit 214 briljant geslepen diamanten en een 30 karaat grote gele diamant. In 1879 al ontving koningin Emma de broche al als nationaal geschenk. Een prachtig erfstuk dus, dat al generaties lang meegaat en nog altijd beeldschoon is.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: ANP

Geheel onverwachts is Meghan Markle, Duchess of Sussex, gisteravond opgedoken tijdens de uitreiking van de Britse Fashion Awards. Daar verscheen ze als verrassing op het podium om een prijs uit te reiken aan de ontwerpster van haar bruidsjurk van modehuis Givenchy, Clare Waight Keller.

De buik

Voor alle aanwezigen in de Royal Albert Hall in Londen – inclusief Clare – kwam Meghan’s bezoek als een complete verrassing. Ineens was ze er. Hoewel er een groots applaus was voor de winnares van de British Womenswear Designer of the Year, waren alle ogen uiteraard gericht op ‘de buik’, die de royal nu écht niet meer kan verhullen.

Beeldschoon

In een strakke, elegante zwart fluwelen japon – van Givenchy, of course – verscheen Meghan op het podium, waar – vol in de spotlights –  duidelijk werd dat de hertogin inmiddels al op, of zelfs al over de helft van haar zwangerschap is. Met haar donkere haar strak in een lage knot, haar signature naturel make-up, stijlvol zwart gelakte nagels en haar handen om haar buik (waar volgens kenners niet één maar zelfs twee kindjes in bivakkeren) gevouwen, vormde de vrouw van prins Harry een beeldschoon plaatje.

‘Deze vrouw is geweldig’

Nadat Meghan Clare op het podium eerde en de award overhandigde, nam de creatief directeur van het modehuis het woord om de hertogin te bedanken. “Deze vrouw is zo geweldig. Ik heb Meghan persoonlijk leren kennen. Dat iemand zoals zij je vertrouwt tijdens een fantastisch moment in haar leven is voor mij een ongelooflijke eer. En ik kan je niet genoeg bedanken, omdat het een prachtig moment was. Bedankt”, aldus de designer.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP | Flaironline.nl