De Britse prins Harry lijkt bijzonder zeker van zijn relatie met actrice Meghan Markle. Hij zet zelfs zijn hele fortuin, zo’n dertig miljoen, op het spel voor zijn verloofde. De twee trouwen op 19 mei namelijk zonder huwelijkse voorwaarden, wat betekent dat áls er ooit een scheiding volgt, Harry al zijn bezittingen eerlijk moet delen met Meghan.

Lees ook
Eerste beelden van Meghan en Harry-film beloven pure romantiek

Net als William

Dat biecht een vriend van de prins op aan Daily Mail. "Hij gaat voor een huwelijk 'tot de dood ons scheidt', dus is er voor hem geen noodzaak om iets te tekenen." Harry volgt daarmee het voorbeeld van zijn oudere broer William, die eveneens weigerde onder huwelijkse voorwaarden te trouwen met Kate Middleton.

Meghan’s reputatie

Trouwen zonder huwelijkse voorwaarden is behoorlijk ongebruikelijk in koninklijke kringen. Harry kan dan ook rekenen op de nodige kritiek. Er wordt veel gekeken naar de hoge scheidingscijfers van tegenwoordig en tevens naar het verleden van Meghan. Zij scheidde al na twee jaar van haar eerste echtgenoot, de Amerikaanse filmproducer Trevor Engelson. Ze heeft een niet al te goede reputatie, dus.

Tóch enige voorwaarden opgesteld?

Aangezien de dertig miljoen van Harry - tien miljoen pond die hij op zijn dertigste kreeg uit de erfenis van zijn moeder Diana en nog eens twintig miljoen aan overige middelen - onvergelijkbaar is met het vermogen van Meghan, zo’n vier miljoen pond die ze verdiende met haar acteercarrière, wordt gefluisterd dat er achter de schermen wel degelijk een overeenkomst met voorwaarden wordt opgesteld.

Beeld: Hollandse Hoogte

Wil je niets missen? Volg de Story Royalty Facebookpagina dan hier

De tientallen miljoenen kostende verbouwing van paleis Huis ten Bosch loopt ten einde. Binnen twee weken strijken Willem-Alexander en zijn gezin daar neer. Bekijk in Story de laatste foto’s voor hun verhuizing, waarop duidelijk te zien is dat het rijksmonument een onneembare vesting wordt...

Scheuren in muren en plafonds, kapotte daken en gevels, waterschade, asbest, houtworm, zilvervisjes, roest, ongeaarde stopcontacten: de gebrekenlijst op paleis Huis ten Bosch was lang nadat prinses Beatrix het pand had verlaten. Het paleis diende gereed gemaakt te worden voor koning Willem-Alexander en zijn gezin; een ingrijpende verbouwing en renovatie. Daarmee waren 40 maanden en meer dan 63 miljoen euro gemoeid. Maar de enorme klus is bijna klaar en het koninklijk gezin kan zich opmaken voor de verhuizing van Villa Eikenhorst naar de Wassenaarse vleugel van Huis ten Bosch. Nog voor oud en nieuw zal het gezin neerstrijken in het paleisgedeelte waar Beatrix van 1981 tot begin 2014 eerst met haar gezin en later alleen woonde. Het privégedeelte zal voor de koning onherkenbaar zijn; waar ooit ‘kleine hokkerige kamers’ waren en weinig daglicht, is rigoureus gemoder-niseerd. Ook aan de eisen en voorkeuren van het koninklijk gezin is voldaan: er zijn onder meer een spa en een kapsalon gebouwd. De fitnesszaal bevindt zich in een pand bij de tennisbaan en het zwembad, waar ooit een schuilkelder van 34x22 meter is aangelegd.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Met drie kids hebben prins William en zijn vrouw Kate Middleton een prachtig gezin. Zo blijkt maar weer uit een gloednieuw kiekje dat Kensington Palace zojuist heeft vrijgegeven.

Op de foto is te zien hoe de kleine George (5) en Charlotte (3) op een boomstam zijn geklommen, en hun ouders ernaast zitten. De jongste van het stel, prins Louis (7 maanden), houdt Kate in haar armen.

Kerstkaart

Het koninklijke gezin is op de kiek gezet door fotograaf Matt Porteous. De foto is genomen in Anmer Hall – een landgoed dat William en Kate als huwelijkscadeau hebben gekregen van koningin Elizabeth – en zal gebruikt worden voor de koninklijke kerstkaart van dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP, Instagram