Prins Harry (35) en Oprah Winfrey (65) teamed up! En leggen de laatste hand aan hun nieuwe documentaire-serie over geestelijke gezondheid. De hertog van Sussex hoopt dat de reeks, die volgend jaar op de nieuwe streamingdienst van Apple verschijnt, impact zal hebben op de kijkers.

Harry besteedt al jaren aandacht aan geestelijke gezondheid en was zelf ook openhartig over zijn eigen worstelingen na het overlijden van zijn moeder Diana. In een podcast van de Daily Telegraph vertelde hij twee jaar geleden onder meer dat hij kampte met een depressie. Dat inspireerde hem tot het maken van de serie met de talkshowkoningin, vertelt hij nu.

Article continues after the ad

Taboe doorbreken 

In de reeks worden mensen met psychische problemen gevolgd. "Als de kijkers zich kunnen herkennen in de pijn en misschien ook de ervaringen, dan kan het levens redden omdat we ons ook focussen op de preventie en positieve uitkomsten."

Hoewel Harry de afgelopen jaren heeft leren omgaan met het verlies van zijn moeder, blijft het een proces. "Wat ik heb geleerd en blijf leren over mentale gezondheid, geestelijke ziektes en zelfbewustzijn is dat alles begint en eindigt bij de mentale gesteldheid en hoe we voor onszelf en elkaar zorgen."

Wanneer de docu-reeks volgend jaar precies te zien is op de nieuwe streamingdienst van Apple is nog niet bekend. Stay tuned

Bron: RTL Boulevard, beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.