Prins Harry heeft een wel heel openhartig interview gegeven. De Britse prins klapt uit de school over het koningschap en hoe niemand in zijn familie erop zit te wachten om die rol op zich te nemen. Zelfs troonopvolger William niet.

Lees ook: Prins Harry naar psychiater om dood Diana te verwerken

Kritiek

Zowel prins William als Harry kregen flink wat kritiek te verduren de afgelopen jaren. Ze komen in vergelijking met de oudere royals nogal... lui over. De Queen, Philip en Charles zouden veel meer werkbezoeken afleggen dan de jongere generatie en dat schiet bij sommigen in het verkeerde keelgat. William heeft daarop besloten om van het noorden naar Londen te verhuizen om zijn oma te ondersteunen bij haar werk. Maar eigenlijk zit niemand er echt op te wachten om koning of koningin te worden, als we Harry mogen geloven.

Plicht

De Britse royals zijn zich wel degelijk bewust van hun plichten en zullen die ook nakomen, aldus Harry. Maar in de voetsporen van de Queen treden... Dat is niet iets waar iemand écht zin in heeft. 'Is er iemand in de Royal Family die koning of koningin wil zijn? Ik denk het niet, maar we zullen onze plichten op het juiste moment nakomen.' Hij gelooft dat het land de magie van de monarchie nodig heeft, maar dat de familie niet in de schoenen van de Queen gaat staan. Wél helpen ze haar erbij om de monarchie te moderniseren voor het volk. 'De Queen is fantastisch in hoe ze ons laat kiezen. Ze vertelt ons om de tijd te nemen.'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Daily Mail

Met Meghan Markle als toekomstig lid van de Britse koningshuis hebben de Britten eindelijk weer iemand die qua allure in de buurt komt van prinses Diana. Dat Meghan nu al ontzettend populair is blijkt. Ze krijgt namelijk zoveel fanmail dat het Britse hof nu personeel zoekt om alles op orde te krijgen.

Daily Mail meldt dat Kensington Palace op zoek is naar iemand die administratieve ondersteuning kan bieden zodat het kantoor efficiënt kan blijven werken. Als je denkt dat Meghan nu al veel brieven en mails krijgt heb je het mis. Waarschijnlijk worden de royals rondom de bruiloft van Harry en Meghan overspoeld met berichten. Door extra personeel in te zetten hopen de royals om het onder controle te houden.

Het is ongetwijfeld een slimme zet. De kans is groot dat Meghan het koningshuis weer flair gaat geven.

Beeld: ANP

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)