Prins Harry heeft een wel heel openhartig interview gegeven. De Britse prins klapt uit de school over het koningschap en hoe niemand in zijn familie erop zit te wachten om die rol op zich te nemen. Zelfs troonopvolger William niet.

Lees ook: Prins Harry naar psychiater om dood Diana te verwerken

Kritiek

Zowel prins William als Harry kregen flink wat kritiek te verduren de afgelopen jaren. Ze komen in vergelijking met de oudere royals nogal... lui over. De Queen, Philip en Charles zouden veel meer werkbezoeken afleggen dan de jongere generatie en dat schiet bij sommigen in het verkeerde keelgat. William heeft daarop besloten om van het noorden naar Londen te verhuizen om zijn oma te ondersteunen bij haar werk. Maar eigenlijk zit niemand er echt op te wachten om koning of koningin te worden, als we Harry mogen geloven.

Plicht

De Britse royals zijn zich wel degelijk bewust van hun plichten en zullen die ook nakomen, aldus Harry. Maar in de voetsporen van de Queen treden... Dat is niet iets waar iemand écht zin in heeft. 'Is er iemand in de Royal Family die koning of koningin wil zijn? Ik denk het niet, maar we zullen onze plichten op het juiste moment nakomen.' Hij gelooft dat het land de magie van de monarchie nodig heeft, maar dat de familie niet in de schoenen van de Queen gaat staan. Wél helpen ze haar erbij om de monarchie te moderniseren voor het volk. 'De Queen is fantastisch in hoe ze ons laat kiezen. Ze vertelt ons om de tijd te nemen.'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Daily Mail

In mei 2018 stapten prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. Hoewel dat nog geen jaar geleden is, zou de liefde volgens sommige personeelsleden van de Britse royals niet lang stand houden. 

Als we de geruchten mogen geloven, is Meghan alles behalve een lieverdje. Zo is deze week het derde personeelslid van het koppel opgestapt en zou ze onder de werknemers zelfs de bijnaam ‘Duchess Difficult’ hebben gekregen. Zij doen nu een boekje open over het huwelijk tussen de hertogin en Harry.

Actrice

In The Daily Telegraph zeggen enkele personeelsleden van het Britse koningshuis onder andere dat Harry te veel hooi op zijn vork neemt met Meghan. Sterker nog, hij zou zijn vrouw niet aankunnen. ‘Ik geef hun huwelijk vijf jaar’, aldus een van de medewerkers. Ook vinden ze dat een actrice niet echt past in het kader van het Britse koningshuis. ‘Wanneer je in dienst gaat bij de royals verwacht je koningin en vaderland ten dienste te staan, niet per se een Amerikaanse actrice die meespeelde in een televisieserie.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: ANP

Beetje bij beetje komen we steeds meer te weten over de 'royal baby' van Harry en Meghan. Niet alleen verklapte de hertogin eerder al de uitgerekende datum van haar kleine spruit - april -, ook lijkt ze haar voorkeur te hebben uitgesproken voor een potentiële naam van het kindje.

Want gaat de voormalige actrice voor klassiek, zoals William en Kate deden voor hun kinderen? Of lapt ze alle ongeschreven regels aan haar laars en kiest ze voor een moderne, wat apartere naam? Meghan zelf lijkt er ook nog niet helemaal over uit te zijn, want ze vroeg tijdens een wandeling in de stad Merseyside het publiek om suggesties.

Amy

En wanneer iemand heel hard 'Amy' roept, is Markle om. 'Oh, ik hou ook van de naam Amy!', zegt ze. Ook blijkt haar assistent-secretaresse zo te heten. Maar of de kleine prins of prinses uiteindelijk ook echt zo gaat heten, is nog maar de vraag. Voor nu noemen Harry en Meghan hun kindje nog 'onze kleine hobbel'. Hoe schattig!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: ANP